Bu haber kez okundu.

Millet Kıraathanesi, Öğrencileri Ağırlamaya Devam Ediyor
banner229

Siirt Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında açılan Millet Kıraathanesi, öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ülkenin dört bir yanında başlatılan ‘Millet Kıraathanesi' Siirt'te de halkın hizmetine açıldı.Bu kapsamda Siirt’te de ilk millet kıraathanesine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında açılan Millet Kıraathanesine gelen öğrencilere Siirt Valiliği tarafından  açılan kıraathanede, vatandaşlara ücretsiz simit, su kek ve çay ikram edildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Her ilde, kitaplarla döşeli, içerisinde kahvesi, keki olacak Millet Kıraathaneleri kuracağız. Gençlerimiz, yaşlılarımız buraya gelecek, hem kitabını okuyacak, hem kekini, çayını ve kahvesini ücretsiz alacak' sözleriyle gündeme getirdiği Millet Kıraathaneleri Projesi'ne Siirt Valiliği destek verdi.

İçinde insanların kitap okuyabileceği, öğrencilerin ders çalışabileceği okuma alanları ve kitaplıkların yer aldığı Millet Kıraathanesi'ne öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hizmete açılan Millet Kıraathanesi'nin kente yakışır bir şekilde oluşturulduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Millet Kıraathanemiz, hemşehrilerimize hizmet vermeye başladı.

Bu proje bilgili nesillerin oluşmasına katkı sunacak, kitap okuma oranı artacak. Halkımız kitap okurken bilgi alışverişinde bulunabilecek. Şehrimize değer katacak bir çalışma oldu" diye konuştu.

Millet Kıraathanesi'ni 15 Temmuz Demokrasi Meydanında oluşturduklarını dile getiren Uslu, "İçeriğinde dinlenme alanları ile kitap okuma bölümleri yer alan söz konusu mekanda ayrıca ücretsiz çeşitli ikramlar yapıldığını vatandaşların Millet Kıraathanesine, yoğun bir ilgi ve teveccüh gösterdiğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Millet Kıraathanesi'nin açılmasında büyük destek veren Vali Ali Fuat Atik'e ve İl Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat'a teşekkür etti.

Oldukça ferah ve modern bir yapıya sahip olan Millet Kıraathanesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden vatandaşlar ise yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ozgur 4 yıl önce

issizlik rakamlarina bakinca daha cok ilgi gorur