Bu haber kez okundu.

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Siirt'te
banner229

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Siirt'te gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk valiliği ziyaret etti.

Valilik girişinde Bakan Selçuk'u Vali Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın,Vali Yardımcıları Erkan Savar, Zihni Yıldızhan, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. 

Batman’dan karayolu ile Siirt’e gelen Bakan Selçuk, ilk olarak Siirt Valiliğini ziyaret etti. Valiliğe geçen Bakan Selçuk, şeref defterini imzaladı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik’i makamında ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Siirt’te eğitim kalitesini arttırmak üzere geldiklerini ve Siirt’te bulunan okullara Tasarım ve El Beceri atölyeleri açacaklarının müjdesini verdi.

Siirt Valiliğinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bugün Siirt’te hep beraber bir değerlendirme yapmaya geldik. Siirt’in eğitim ile ilgili bir fotoğrafını çektikten sonra bir yıllık yol haritasını çıkartıp, bu yol haritasını hayata geçirmek için farklı çalışmalar yapacağız.

Bu arada Siirt’te tasarım el beceri atölyelerini yaygınlaştırmak için girişimlerimiz olacaktır. Belirli okullarımızda bu atölyelerimizi açmak için çalışmalar başlatacağız.

Türkiye’deki en büyük tasarım atölyelerini yapmaya başladık. Bu konuda iş adamımız sayın Ethem Sancak’ın kendi memleketi olan Siirt’te büyük bir hizmetidir. Bizim açımızdan ise şöyle bir önemi var, bu çalışmaları tüm ülkede yaygınlaşarak gelişmesini istiyoruz. Siirt’te ilk etapta 45 okulumuza yapımı için bugün protokol imzaladık” dedi.

Okullara tasarım ve el becerileri atölyelerinin yapımının protokolü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İş Adamı Ethem Sancak imzaladıktan sonra, Bakan Selçuk’a Siirt Valisi Ali Fuat Atik çeşitli hediyeler takdim etti.

Yapılan protokolden sonra Bakan Ziya Selçuk İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bakan Selçuk Barden Otel’de basına kapalı programda,  Hayırseverler, İşadamları, STK temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Bakan Selçuk, basına kapalı programda, Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonunda,Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları” etkinliğine katılacak, AKParti Siirt İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek.

Bakan Selçuk, akşam saatlerine kadar Siirt’te kalacağı öğrenildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Başkan 5 yıl önce

Protokol kurallarına göre Osman bey bakan beyin yanında olmalı
Ethem beyin olmasını anlayamadım
Neye göre bu düzen