Bu haber kez okundu.

“Mem ve Zin" Tiyatro Oyunu, Siirtli Sanatseverle Buluşuyor
banner229

Pervari Belediye Başkanlığı’nın katkıları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ‘Pervari Metod Tiyatro Gurubu’ tarafından sahnelenecek, “Mem ve Zin ” adlı tiyatro oyunu, Siirt’li sanatseverle buluşuyor.

Köy Muhtarları, Memur-İşçi, esnaf, Doktor, öğretmen, öğrenci gibi çeşitli meslek guruplarının sahneleyeceği tiyatro oyunu; 10 Nisan 2018 Salı günü akşam saat: 19.00 da Kültür Merkezinde sahnelenecek.

Daha önce Pervari’de sahnelenen ve tiyatro severlerden tam not alan oyunun yönetmeliğini yapan Kenan Özcan, oyunun, dram içerikli iki perdeden oluştuğunu, birbirlerine kavuşamayan iki gencin trajik öyküsü canlı müzik ve danslarla anlatıldığını söyledi.

Tiyatroseverleri oyunu izlemeye davet eden Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan’da, Ahmed-i Hani’nin “Mem u Zin” adlı kürtçe eserinden uyarlanan oyunun türkçe ve kürtçe seslendirmeler ile sahneleneceğini ifade ederek, kültürel farklıların birer zenginlik olduğunu sözlerine ekledi.

Oyun; Oyun birbirlerini sevmelerine rağmen kavuşamayan iki gencin trajik hikayesini anlatıyor. Mem ile Zin’in ayrılıklarının vurgusu olur. İki sevgili acı dolu bir yaşamı mezarda birleşerek noktalarlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.