Bu haber kez okundu.

Melih Caminin Temeli Atıldı
banner229

Siirt’te ihtiyaca cevap vermediği için yıkılan ve yeniden yapılacak olan ve 1.500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Melih Cami’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Melih Camii onarma yaşatma ve Güzelleştirme Derneği tarafından, Batı Mahallesi’nde 1000 metrekarelik alana yaptırılacak olan bin 500 kişi kapasiteli Melih Cami’nin temel atma törenine Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt İl Müfüsü Ahmet Altıok , Dabak ailesi, davetliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Hafız İsa Utlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Temel atma töreni Siirt İl Müftüsünün konuşması ile devam etti. Müftü Altıok konuşmasında Caminin önemine değinerek Cami ve Mescidlerden örnekler verdi.

Müftü Altıok, camilerin sadece ibadet edilen mekânlar olmadığını, aynı zamanda milletin birlik ve beraberliğini kuvvetlendirerek toplumsal kaynaşmayı da sağlayan müstesna mekânlar olduğunun altını çizdi.

Altıok , “Rabbimiz yüce kitabında; Allah’ın mescitlerini ancak Allah’ a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’ tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır. (Tevbe Suresi) buyuruyor. İşte bu şuurla ve inançla Allah’ın evini yapmak için gayret içerisinde olan öncelikle Siirt ve Mahalle halkına teşekkür eder bu güzel caminin tamamlanması için yüce rabbimden inayet lütfetmesini niyaz ederim” dedi.

Müftü Altıok, yaptığı dua ve kesilen kurban ile Caminin temeli Tekbirlerle atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.