Bu haber kez okundu.

Melede Ateşi, Mehter Marşlarıyla Yakıldı
banner229

Siirt Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen Ramazan ayının açılış programı etkinliğinde, 15 Temmuz Demokrasi meydanında Ramazan aynın simgesi olan (Melede) Ramazan ateşi yakıldı.

Mehteran grubunun marşlar eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başlayan programda Melede ateşini Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve beraberindekiler yaktı.

Siirt Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan ayının açılış etkinliği, Malatya Battalgazi Belediyesi mehteran ekibinin marşları eşliğinde yürüyüşle başladı. Güres caddesinden başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi meydanında son buldu. Vatandaşların yoğun katıldığı meydanda ilk olarak, mehteran ekibinin konseriyle devam etti.

Açılış törenine Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu Sivil toplum örgütlerinin Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada açılış konuşması yapan Siirt Belediyesi Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Ramazan aynının önemine değinerek şunları söyledi;” Ramazanın başlangıcını Melede ateşini yakarak ve hep birlikte karşılıyoruz. Bu mübarek aya girerken bir bayram havasıyla bir coşkuyla giriyoruz. Allah bu coşkumuzu artırsın. Allah milletimize huzur, sağlık ve en müreffeh yarınlar nasip etsin.

Buradan Siirt’imizden tüm Türkiye’ye hatta İslam coğrafyasına barış ve müreffeh günler diliyorum. Allah Ramazanımızı hayırlı mübarek etsin. Ramazanı güzel geçirmemiz suretiyle en güzel bayramlara kavuşmamızı dilerim” dedi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise, Ramazan ayını idrak edecek olmanın önemine değinen bir konuşma yaptı. Vali Tutulamaz,”Siirt kültürünün bir parçası olan “Melede” ateşini yakarak Ramazan ayına girmeye şahitlik ediyoruz. Melede ateşi Ramazanın müjdecisi, habercisi konumundadır. Belki bugünün teknolojiyle buna ihtiyaç yok diye bilirler, ancak toplumları ayakta tutan onların geleneklerine bağlılığıdır.

Biz geleneklerimize ne kadar bağlı kalabilirsek, bu toplumun ayakta kalabilmesi, geleceğe güçlü bir şekilde gitmesi bu şekilde mümkün olabilir. İnşallah bu ramazanın kardeşliğimize, birliğimize ve güçlenmemize vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın ve Vali Tutulmaz ile beraberindeki heyet Ramazan “Melede” ateşini yaktılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.