Bu haber kez okundu.

MEHMETÇİK İLKOKULU YIKILIP YERİNE YENİ BİNA YAPILACAK
banner229
Siirt'te 53 yıl önce eğitim vermeye başlayan Mehmetçik İlkokulu'na yeni bina yapılacağı öğrenildi.
Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, yaptığı açıklamada, 1962 yılında 4 derslikle eğitime başlayan okulun 2016-2017 eğitim öğretim yılında yeni binasında hizmet vereceğini söyledi.
Yeni yapılacak binanın Osmanlı ve Selçuklu mimarilerini yansıtacağını belirten Suay, şöyle konuştu: "İlk kurulduğunda 4 derslikle eğitime başlayan ve daha sonra iki defa ek binası yapılan bu okulumuz, 2000 yılında yapılan ikinci binasıyla 20 derslik olarak eğitim öğretimini sürdürüyordu. Bin 340 öğrencimiz burada ikili öğretimle eğitim görüyordu. Mevcut binamızın ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle yıkılması kararlaştırıldı.
Suay, eski okulun bir hafta içerisinde yıkımına başlanacağını ve yerine de modern bir bina yapılacak ve bu okulumuz 32 derslik ile eğitimine kaldığı yerden devam edecek."
Suay, Mehmetçik İlkokulu öğrencilerinin 2015-2016 eğitim öğretim yılında Mehmet Akif Ortaokulu'nda eğitim göreceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.