Bu haber kez okundu.

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNİN ÇOCUKLARI FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK İSTEDİ
banner229
Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail'in uluslararası sularda gerçekleştirdiği ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda babaları şehit düşen İbrahim Bilgen, uğruna can verilen Gazze'deki ablukanın tamamen kaldırılması ve Filistin'in özgürleşmesini istedi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organizasyonunda Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda 31 Mayıs 2010'da İsrail'in yaptığı ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, olayın acısını yaşıyor.
Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen da mahkeme sürecinin hızlandırılmasını istedi. Bilgen, babasının uğruna şehit düştüğü Gazze'deki ablukanın tamamen kaldırılması ve Filistin'in özgürleşmesini istediklerini söyledi.
Mavi Marmara şehitlerini 5. yılında rahmetle andıklarını dile getiren Bilgen, "Ülkemizde çeşitli anma etkinlikleri yapılıyor. İlimizde de konferans ve mezarlık ziyaretleri olacak. İnşallah Mavi Marmara şehitlerinin Gazze, Kudüs davasını bu vesile ile anacağız. Halkımıza bu etkinliklere katılmasını ve zorlu süreci yaşayacağımız bu günlerde birlik ve beraberlik vurgusunu tüm dünyaya vermesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
"İsrail baskınının mahkeme süreci devam ediyor" diyen Bilgen, "Yetkililerin hukuki süreci hızlandırmalarını rica ediyoruz. İnşallah tek bir yürek olup İsrail'e ve onun yandaşlarına güçlü bir mesaj veririz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.