Bu haber kez okundu.

Mardin'deki Coğrafi İşaretler Sempozyumuna Katılan Siirt TSO Standına Yoğun İlgi
banner229

 DİKA’nın düzenlediği Türkiye’nin Coğrafi İşaretler Beşiği Yukarı Mezopotamya Uluslararası Sempozyumuna katılan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası standını Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve çok sayıda  iş adamı ziyaret ederek  büyük bir beğeni topladı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, DİKA’nın düzenlediği Türkiye’nin Coğrafi İşaretler Beşiği Yukarı Mezopotamya Uluslararası Sempozyumu’nda başarıyla temsil edildi.

   Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Türkiye’nin Coğrafi İşaretler Beşiği: Yukarı Mezopotamya Sempozyumu’nda açmış olduğu Siirt'in yöresel ürünlerinden coğrafi işaret alan Siirt Fıstığı, Pervari Balı, Siirt Battaniyesi ve Perde Pilav standına yoğun ilgi gösterildi.

   Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, günümüz dünyasında ürünlerde coğrafi işaretlerin büyük bir önem kazandığını belirterek, bu zirveden Siirt ekonomisi yararına sonuçlar alınacağına inandığını söyledi.

Coğrafi işaretli ürünlerin pazarlama sorunu yaşamadığını belirten Kuzu, oda olarak Siirt’e özgü ürünlerin coğrafi işaret almaları için girişimlerini sürdüreceklerini açıkladı. Kuzu, "Günümüzde ABD, Avrupa ve gelişmiş ülkelerde coğrafi ürünler pazarının 200 milyar doları aşmış durumda. Bizde bu durumu göz önünde bulundurarak DİKA’nın düzenlediği sempozyuma Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak katıldık. Bizim bu pazardan çok rahat bir şekilde pay alabilecek birçok ürünümüz bulunmaktadır.

Perde pilav, büryan, fıstık, bal ve battaniye için bu coğrafi işaretleri almış durumdayız. Ancak coğrafi ürün işareti alabilecek daha birçok ürünümüz bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde bunların coğrafi işaret işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için girişimlerde bulunacağız" dedi.

   Türkiye’nin Coğrafi İşaretler Beşiği Yukarı Mezopotamya Uluslararası Sempozyumu’nda Siirt standını ziyaret eden ziyaretçilere Siirt ürünleri ikramı yapıldı. Ayrıca ziyaretçilere hediye fıstık ve bal dağıtımı yapıldı.

    Bir otelde yapılan toplantıya, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.