Bu haber kez okundu.

Malkoç: “Kurumumuza Siirt’ten Çok Az Sayıda Başvuru Yapılıyor”
banner229

Kamu Denetçiliği Kurumu Baş Denetçisi Şeref Malkoç; Siirt’ten kurumlarına çok az sayıda başvuru yapıldığını söyledi.

Kardeşlik Köprüsü Projesi kapsamında düzenlenen hamsi festivali nedeniyle ilimize gelen Malkoç Siirt Üniversitesi Kezer Kampusu İlahiyat Fakültesinde “Ombdusmanlık Adalet ve Üniversiteler” konulu bir konferans verdi.

Rektör Prof.Dr.Murat Erman ve Siirt Valisi Ail Fuat Atik’in selamlama konuşmalarının ardından söz alan Malkoç Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığını ve dünyada çok geniş bir coğrafyada ki ulusların bize ihtiyaç duyduklarını belirtti.Bu desteğin üniversitelerimizde yetişecek donanımlı gençlerin sayesinde sağlanacağını belirten Malkoç, son yıllarda ülkemizde üniversite sayısındaki artışa dikkat çekerek gençlerin kendilerini iyi ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmelerini istedi.

Adaletin olduğu yerde huzur ve güvenin sağlandığını belirterek adalet mizanının önemine değindi. Ülkemizde her zaman vesayetçi kesimlerin darbe girişimlerine sahne olduğunu ve bazı kurumların kendilerine verilen yetkinin ötesine geçtiklerini belirterek, buna Rahmetli Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakanın başından geçen anekdotları örnek olarak verdi.

Ülkemizi parçalamayı hedefleyen darbeleri anlatan Malkoç son olarak gerçekleştirilmeye çalışılan Fetö idaresinde ülkemizin adalete güzel bir örnek oluşturduğunu söyledi. Bu kadar şehit ve bu kadar yaralının olduğu bir darbe girişimin başka ülkede olması halinde bütün darbeciler öldürüleceğini belirten Malkoç, ülkemizde ise hain darbecilerin yakalanarak adalete teslim edildiklerinin altını çizdi ve bunu dış ülkelerle temaslarında anlattığını söyledi.

Ombudsmanlık kurumuna değinen Malkoç bun sistemin ilk defa İsveçte görüldüğünü belirterek, bunu bir savaşta yenildikten sonra Osmanlıya sığınan Demirbaş Şarl’ın Osmanlı Padişahlarından esinlenerek ortaya koyduğunu söyledi.

Osmanlı İmparatorluğunda Padişahların haftada bir gün vatandaşlardan gelen şikayetleri dinlediğini veya gelen şikayet mektuplarını okuduğunu ve kayda değer olanlar için bir kişinin araştırılmak üzere görevlendirildiğini. O kişinin araştırmaları sonucu işlem yapıldığını gören Demirbaş Şarl bunu kendi ülkesinde de uygulanmasını sağladı. Bizde su sistemi onlardan aldık.” Dedi.

Ombdusmanlık sisteminin kamu hizmetlerinde kaliteyi arttırmayı hedeflediğini belirten Malkoç, şikayetler için hiç bir masraf veya vergi alınmadığını ve bu şikayetlerin altı ay içerisinde sonuçlandırıldığını, kamu kurumlarına tavsiye niteliğinde kararlar alındığını ifade etti. Malkoç, Siirt’ten çok az sayıda şikayetin geldiğini ifade ederek, vatandaşın varsa şikayetlerini hiç çekinmeden iletmelerini istedi.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Murat Erman Malkoç üzerin elif ve vav işlenmiş bir Siirt Battaniyesi takdim etti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konferanstan sonra Vali Ali Fuat Atik’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.