Bu haber kez okundu.

banner229
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği koordinatörlüğünde ildeki 20 Sivil Toplum Örgütün desteğiyle Suriye'nin Madaya bölgesine destek amacıyla başlatılan "Madaya'nın Çığlığı" kampanyası kapsamında kermes açıldı. "Madaya'nın Çığlığı" kampanyası kapsamında "Ağaç yaprakları da tükendi, 20 bini çocuk 47 bin insan aç" sloganıyla düzenlenen kermesin açılışında konuşan İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, Suriye’de 5 yıldır süren savaş sonrası mağdur olan, yokluk yaşayan, açlık yaşayan Suriye halkına bir nebze olsun el atmak için Siirt Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Mustazaflar Derneği ve Siirt Üniversitesi öğrencilerinde bulunduğu kentteki 20 STK'nın desteğiyle kermes düzenlendiğini söyledi.
 Türkiye'deki her insanın, bu mazlum insanlara dua ve yardım ettiğini kaydeden Erdemci, "Özel olarak Madaya halkı için düzenlediğimiz kermesin koordinatörlünü İHH yürütüyor ama kentteki STK'larında bizi desteklemesi biri ayrıca sevindirdi. Siirt Üniversitesi'nden özellikle İlahiyat Fakültesi ve Kuran Kursları öğrencileri, Genç İHH topluluğumuzun öncülüğünde harçlıklarıyla öğrenci evlerinde yaptıkları pasta ve el örgüleriyle destek verdi. Ama bütün Siirt halkının desteğini bekliyoruz.
 İster alış veriş mahiyetinde, ister bağış maiyetinde katkılarını bekliyoruz. Hedefimiz ve amacımız birdir. Allah rızası için ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatalım. Biliyoruz ki sorun bu kermesle çözülmez ama diyoruz ki işte deryada bir katre olalım, bir katre olmak için yola çıktık. O ümmet deryasının bir parçası, damlası olmak arzusundayız. İnşallah rabbim niyetimizi küçük çabayla sınırlı bırakmaz, çok daha geniş bir sevaba hasıl eder. Bugün de şu anda bu güzelliği birlikte paylaşıyoruz" diye konuştu.
 Dernek Başkan Yardımcısı Sadullah Eldemir de "Bizim özellikle bu bağış organizasyonu yapmamızın sebebi, savaş ortamında en fazla bizi buna sürükleyen çocukların oradaki yaşam şartları altında aç olmaları ve bir Müslüman olarak, kardeş olarak bunlara nasıl bir yardım yapabiliriz ceremesindeyiz.
Sağ olsun kadın komisyonumuz hemen buna el attı bide bu konuda fiziki olarak yardımcı olmaya çalıştık. Müslüman olarak kesinlikle her çığlığı duymamız gerekiyor.
Biz burada sadece biraz duyarlılık ve Müslümanlara bunu hissettirmek babında yapabildiysek ne mutlu bize. Emeği geçen herkese teşekkür ederek etkinliğimize destek verenlere de şimdiden teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
Geliri Suriye'deki Madaya'ya gönderilecek kermes, 3 gününe kadar açık kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.