Bu haber kez okundu.

Lineer Metal Çinko Üretim Tesisinin Temeli Cumartesi Günü Atılıyor
banner229

Siirtli iş insanı Fikret Baydarman tarafından Organize Sanayi Bölgesinde kentte ilk etapta 500-600 kişiye istihdam sağlayacak Çinko fabrikasının temeli 11 Ocak Cumartesi günü atılıyor.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve AK Parti Genel Başkanı Başdanışmanı 25. 26. Dönem eski Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ın himayelerinde gerçekleşecek temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın katılımıyla 11 Ocak Cumartesi saat 14’te Organize Sanayi Bölgesinde atılacak.

Türkiye’nin hali hazırda tek çinko metal külçe üretim tesisi Türk-Katar ortaklığı ile yapılacak olup ilk fazda yıllık 30 bin toplamda ise 90 bin ton külçe çinko üretimi yapmak üzere 145 dönüm arazi üzerinde inşa edilecektir. MedyaSiirt Hakkari ve Siirt’te 1900 direkt,1100 dolaylı olarak toplamda 3000 istihdam sağlayacak projenin yatırım büyüklüğü 102 milyon USD tutarındadır.

Tam kapasitede yıllık 216 milyon dolarlık ithalatın önüne geçecektir ki bu Türkiye’nin yıllık çinko ithalatının %38’ini oluşturmaktadır.Ayrıca tesisin su ihtiyacı için oluşturacak 300 bin metrekarelik gölet bölgenin çevre güzelliğine katkı sağlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 4 yıl önce

çok güzel haber, Allah devamını getirsin...