Bu haber kez okundu.

Kutlu Doğum Etkinlikleri Şiir Yarışmalarıyla Başladı
banner229
Siirt Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Kültür Merkezinde şiir yarışmasının finalleri yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan programda İl Müftüsü Faruk Arvas yaptığı konuşmasında, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum haftası programı ve Peygamber Efendimizin üstün yönlerini anlatarak onu daha iyi anlamamız gerektiğini belirtti.
Program “Peygamberimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı” sinevizyon gösteriminin ardından, 2 ve 3 bölge ön eleme Şiir yarışmalarında rakiplerini geride bırakan bölge 1 ve 2.leri ile ilçe temsilcileri birincileri finalde yarıştı. Daha sonra Şiir okuma yarışmasında dereceye giren ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan değerlendirmede, Birinciliği Siirt Molla Halil Ortaokulu Öğrencisi Nuran Kayar, İkinciliği Siirt İbrahim Hakkı Ortaokulu Öğrencileri Sümeyye Yürek, Sema Sevgili, Üçüncülüğü Siirt İmam Hatip Ortaokulundan Emanet Kızılay dereceye girdiler. Birinci olana Bin TL, İkinciye 700 TL, Üçüncüye 400 TL diğer altı yarışmacıya 200 TL ödül verildi.
Öğrencileri tek tek kutlayan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada, içinde bulunduğumuz haftanın çok iyi bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini belirterek, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin hayatını, kendi yaşamımızda tatbik edersek, hiçbir sıkıntı ve sorunla karşılaşmayız. Günün anlamını en iyi bir şekilde anlatan öğrencileri de kutluyorum. Dedi.
 Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Mustafa Tutulmaz, Sancaklar Vakfı Başkanı Suat Sancak ve Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş tarafından verildi. Öğleden Sonra Kültür Merkezi Toplantı salonunda Liseler arası bilgi yarışmasının finali yapıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.