Bu haber kez okundu.

Kurtalanlı Çiftçilere Tel Örgü, Dikme Demir ve Gergi Teli Dağıtımı Yapıldı
banner229

Siirt’in Kurtalan ilçesinde İlçe Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü işbirliğince, ilçe tarımının güçlendirilmesi maksadıyla “Fıstığınız Bol Olsun” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında çiftçilere fıstık fidanı ve tel örgü, dikme demir ve gergi teli dağıtımı yapıldı.

Kurtalan Kaymakam İhsan Emre Aydın’ın katılımıyla “Fıstığınız Bol Olsun” projesi kapsamında 45 çiftçiye tel örgü, dikme demir ve gergi teli dağıtımı yapıldı

Kurtalan Kaymakamlığı himayelerinde GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Kurtalan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Fıstığınız Bol Olsun” projesi ile dağlık ve engebeli arazilerin tarıma kazandırılması ve göçün önlenmesi amacıyla Ağaçlıpınar, Akçagedik, Aksöğüt, Bağlıca, Beşler, Bölüktepe, Kapıkaya, Karabağ, Kayalısu, Üçpınar, Yeniköprü ve Yeşilkonak köylerinde yaşayan 60 çiftçiye 37.851 adet tüplü fıstık fidanı dağıtımı yapılmıştı.
Proje kapsamında; 45 çiftçiye 29.790 metre tel örgü, 7.448 adet dikme demir ve 89.370 metre gergi teli dağıtıldı.
Kalan 15 çiftçinin de tel örgü, dikme demir ve gergi teli dağıtımının kısa süre içerisinde yapılacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.