Bu haber kez okundu.

KURTALAN’DA KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
banner229
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü, Siirt Valiliği Proje Müdürlüğü ve İŞ-KUR işbirliği ile Siirt’in Kurtalan ilçesinde girişimci adaylara "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” veriliyor.
Girişimci adaylarıyla bir araya gelen KOSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ, girişimci adaylarına girişimciliğin öneminden ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteği hakkında bilgiler verdi. ERKILIÇ, Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri ile girişimcilik kültürünün yaygınlaştırmak ve girişimci adaylarını iş planı ile tanıştırarak başarılı işletmeler kurulmasını amaçladıklarını, bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların, KOSGEB ’ten 30 BİN TL (geri ödemesiz) HİBE ve 70 BİN TL (geri ödemeli) faizsiz kredi desteği alabileceğini belirtip, aynı zamanda işletmelerin KOSGEB’in diğer destekleri olan; İşbirliği Güçbirliği Desteği, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği, Yurt içi fuar desteği, Yurt dışı iş gezisi, Nitelikli eleman istihdam desteği, Belgelendirme Desteği,Tanıtım Desteği gibi desteklerden faydalanabileceklerini anlatı.
Girişimci adayları Kurtalan’da böyle bir eğitim düzenleyip ilçede yaşayan vatandaşların devlet destekli hibe programlarından geri bırakılmadıkları için KOSGEB yetkililerine teşekkür ederek bilgilendirme sonlandı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKurtalanKosgeb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.