Bu haber kez okundu.

Safra Kesesinden 100 Taş Çıktı
banner229

Karın ağrısı şikayetiyle Özel Asema Hospital'a giden bir kadının safra kesesinden yapılan ameliyatla 100 adet taş çıkarıldı.

İlimizde yaşayan Ayten Erdoğan safra kesesinden Özel Asema Hospital'da yapılan ameliyatla 100 taş çıkarıldı.

Ayten Erdoğan, aşırı bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle Özel Asema Hospital'a başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu Erdoğan,'ın ameliyat edilmesine karar verildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Şükrü Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Erdoğan,'ın safra kesesinden en büyüğü 3 santimetre olan 100 taş alındı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Şükrü Erdoğan ameliyata alınan kadının safra kesesinin tamamen taşlarla dolduğunu belirterek, “Hastamız karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle bize başvurdu. Başarılı bir operasyon oldu. Çıkan taşlar ebat olarak büyük ve sayı olarak çok fazla. 100 civarında taş çıktı. Ebatları da 1 ila 3 santim arasında değişiyor.

Taşlar alınmadığı taktirde hastalık sarılığa, hatta kansere ilerleyebiliyor. Şu an hastamızın durumu iyi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.