Bu haber kez okundu.

Kurtalan Devlet Hastanesi'nde
banner229
Kurtalan Devlet Hastanesi, Türkiye genelinde 7 hastanede uygulanan "Akıllı Hastane" uygulamasına geçiyor.
Kurtalan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bülent Çelepkolu, Türkiye'de "Akıllı Hastane" kağıtsız hastane uygulamasına geçecek 8. hastane olduklarını söyledi.
Çelepkolu yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın "Akıllı Hastane" projesiyle teşhis ve tedaviye yönelik tüm tetkik ve işlemlerin dijital ortama aktarılmasını sağlayan, Sağlık Bilişim ve Yönetim Sistemleri Birliğinin (HIMSS)Kurtalan Devlet Hastanesi'nde de devreye gireceğini söyledi.
Sistemin hastanenin bazı bölümlerinde uygulanmaya konulduğunu aktaran Çelepkolu, kısa bir süre sonra hastanenin tamamen yeni sisteme uygun hale getirileceğini söyledi. Akıllı Hastane uygulamasına geçilmesiyle kağıt israfının da önleneceğini belirten Çelepkolu, şunları kaydetti: "Bu projeyle hastanemizde hastayla ilgili tüm işlemlerde kağıt kullanımı ortadan kalkacak. Tüm evraklar, tetkikler, tahliller, röntgenler, MR, tomografi sonuçları bilgisayar ortamında hekimlere sunulmaktadır.
Hekimlerimiz hastane ortamında olmasa bile çekilen filmleri ve tetkikleri evlerinde bilgisayarlarından, tablet PC'lerinden ve akıllı cep telefonlarından bağlanarak tedavisine karar vermektedir. Yeni uygulamayla kişiye özel ilaç kullanımı yapılarak yanlış tedavinin de önüne geçilecektir."
Kurtalan Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Numan Sevcan ise, "Akıllı Hastane" uygulamasıyla hastaların daha kaliteli hizmet alacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.