Bu haber kez okundu.

Kurtalan'da 120 Girişimciye KOSGEB Sertifikaları Törenle Verildi
banner229

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt İl Müdürlüğü ile Kurtalan Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi A.S.O Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 120 girişimci adayına sertifikalarını düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül, Ak parti Kurtalan ilçe başkanı Faris Akgül, Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faysel Polat, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil Taşkıran ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç katıldı.  

ilçe Kaymakamı Musa Üçgül yaptığı konuşmada; bu tür faaliyetleri önemsediklerini ilçemizin yeni girişimcilere ihtiyacının olduğunu, bu eğitimler ile yeni girişimciler ve yeni işletmelerin açılmasını istediklerini, yeni açılacak işletmelerin ilimizde istihdama katkısı olacağını umduğunu söyledi.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise yaptığı açıklamada; girişimci kültürünün oluşmasını, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunların temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasını, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amaçladıklarını belirti.

Erkılıç, girişimci adaylarımız yeni işletme kurdukları zaman KOSGEB olarak 50 BİN TL (geri ödemesiz)  üst limitli HİBE ve 100 BİN TL (geri ödemeli) faizsiz kredi desteği verdiklerini, ayrıca kadın ve engelli girişimcilere %20 pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.