Bu haber kez okundu.

KURBANLIKLAR PİYASAYA GELMEYE BAŞLADI
banner229
Kurban Bayramına bir aydan kısa bir süre kala kurbanlık hayvanlarda piyasaya gelmeye başladı.
Genellikle küçükbaş hayvan kesiminin tercih edildiği ilimizde bu yıl kurbanlık hayvanların fiyatlarında geçen yıla oranla bir yükselme olduğu belirtiliyor. Tillo yolunda Zeyve Mezarlığı civarında kurulan hayvan pazarında kurbanlık koyunların durumunu araştırdık. Kurbanlık hayvan satıcısı celepler bu yıl fiyatların 500 liradan 1000 liraya kadar çıktığını belirttiler. Fiyatlarda geçen yıla göre ortalama %20 oranında bir artış görülüyor.
Maliyet girdilerindeki artışlardan kaynaklanan bu artışlar nedeniyle bayrama yakın zamanda kurbanlıkların fiyatlarında biraz daha yükselme bekleniyor. Kurbanlık hayvan satıcıları fiyatların yükselmesinin sebebinin hükümetin kurulmaması, çatışmalar, olaylar gibi olumsuz şeyler olduğunu belirttiler.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKurbanlıklar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.