Bu haber kez okundu.

KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE KOAH EĞİTİMLERİ VERİLDİ
banner229
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Sağlık Eğitim Biriminde görev yapan Ebe Ayşegül Bilim tarafından merkez il müftülüğüne bağlı kız Kur-an kurslarında toplamda 150 kişiye, KOAH farkındalık eğitimi verildi.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Ebe Ayşegül Bilim tarafından verilen eğitimde sigara içmenin sağlığa verdiği zararların altı çizilerek, KOAH’ın çok sinsi ilerleyen bir hastalık olduğu, kişilerin öksürük ve balgam şikayetlerini önemsemeyerek doktora başvurmamaları nedeniyle teşhis konuluncaya kadar akciğer kapasitelerinin önemli bir kısmını kaybetmiş olduklarını bunu nedenle bu hastalık konusunda dikkatli davranılması gerektiği belirtildi.
Eğitimlerde KOAH hastalığının oluşum evrelerinden, tedavisinden ve bu hastalığa yakalanmamak için alınabilecek önlemlerden bahsedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.