Bu haber kez okundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığına "2020 Tillo Kalet-Ül Üstad Yılı" Başvurusu Yapıldı
banner229

İlimizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Tillo, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan etmesiyle turizmde altın yılını yaşayan Şanlıurfa, Göbeklitepe'nin ardından, Tillo Belediye Başkanlığı ile Tillo Kaymakamlığının ortaklaşa hazırladığı 2020 Tillo Kalet-ül Üstad yılı projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yapıldı.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, yaptığı açıklamada, ilçenin her dönem ziyaret edilebilecek bir potansiyel taşıdığını söyledi.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığının ilçemizi 2020 Tillo Kalet-ül Üstad yılı ilan etmesi durumunda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin İlimize ve İlçemize teşrif etmeleri, Uluslararası alanda tescillenen ve Unesco Dünya Geçici Kültür Mirası listesinde yer alan İsmail Fakirullah Hz. ve İbrahim Hakkı Hz. Türbesinin ülkemizin ve ülkemiz dışından kimseler tarafından tanınmasını sağlanması, yurt içi ve yurt dışından 5 milyon insanın ilimizi ve ilçemizi ziyaret etmek suretiyle Tillo ilçemizin dünyaya açılması sağlanacağını söyledi.

Başkan Aydın, projeye başvurulması ile birlikte Tillo ilçe halkının eniştemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Kıymetli Eşleri Emine ERDOĞAN hanımefendiden destek beklediklerini ve 2020 yılını Tillo Kalet-ül Üstad yılı ilan etmesini heyecanla beklemeye başladıklarını söyledi.

Başkan Aydın,ilce halkı aynı zamanda ilçeyi 2020 yılı boyunca ziyaret etmesi beklenen 5 milyon vatandaşımıza ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşayacağını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eymen77 4 yıl önce

söylenen yere pikniğe gittik -çevre düzenlemesi yok - heryer çöp dolu- su muslukları kırık -- ışıklandırma az --kamelyaları oraya gelen piknikçiler mangal için kırıyorlar-- görevli yok --kamelya sayısı çok az manzara harika ortam muhteşem hava çok güzel ama malesef bakım yok malesef eksik çok