Bu haber kez okundu.

Kudüs İçin Sabah Namazında Buluştular
banner229

Siirt'te, "Sabah namazı buluşmaları" kapsamında Siirt Birlik Platformu öncülüğünde vatandaşlar namaz kılıp, dua etti.

Siirt'te, 56 sivil toplum kuruluşundan oluşan Siirt Birlik Platformu ile İl Müftülüğü tarafından organize edilen "Sabah namazı buluşmaları" kapsamında vatandaşlar Kudüs için dua etti.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve 56 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Ensar Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müezzin İsa Utlu'nun okuduğu Yasin-i Şerif'in ardından namaz kılındı.

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kudüs'teki Müslümanların yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini ifade eden Aras, "Trump'ın yaptığı açıklamayı kabul etmiyoruz. Kudüs'ü muhafaza etmeyi ve kurtarmayı kendimize vazife olarak görüyoruz. Kudüs Müslümanlarındır, Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs'ün İsrail'in başkent yapılmak istenmesi yeni sorunlar yaratacaktır. Müslümanlar için Mekke ne kadar önemliyse Kudüs de o kadar önemlidir." diye konuştu.

Müftülük görevlileri tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe seslendirilen ilahinin ardından program, Kudüs'teki Müslümanlara dua edilmesi ve Siirt Belediyesi tarafından verilen kahvaltıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.