Bu haber kez okundu.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARI KAYIT ALTINA ALMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR...
banner229
2015 yılı Koyun-Keçi türü Küçükbaş hayvanların kayıt altına alınması çalışmaları kapsamında ilimiz merkez ve ilçelerinde 01/08/2015 tarihinden itibaren özellikle yaylacılık (göçer) yapan hayvan sahiplerimizin kışlaklarına inmeye başlamaları nedeniyle yoğun küpeleme faaliyetleri devam ediyor.
Siirt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köylerde bulunan küçükbaş hayvanlarda aşı ve küpeleme, büyükbaşlarda ise aşı çalışmaları devam ediyor.
Siirt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, küçükbaş hayvanlarda aşı ve küpeleme ile büyükbaş hayvanlarda ise aşı çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
Bu sezon şuanda küçükbaş hayvanlarda aşı ve küpeleme çalışmalarının yapıldığını açıklayan İl Müdürü İzzet Murat, “Köylerde aşı ve küpe çalışmalarımızı devam ediyor. 1-2 gün öncesinden köy muhtarını arayarak köye geleceğimizi muhtarlarımıza bildirmekteyiz. Muhtarlarımız da o çerçevede köylülere bilgi vermektedir. Köylerden özellikle istirhamımız köye gelen elemanlarımıza yardımcı olunması, yardımcı olundukları takdirde günlük küpelenen ve aşılanan hayvan sayısı çok daha fazla olmaktadır.” Dedi.
“Sonbahar Şap aşısı mutlaka yapılmalıdır”
Yetiştiricilerin Sonbahar Şap aşısını mutlaka yaptırmaları gerektiğine değinen Murat, “Yine sığırlarda görülen Nodüler Ekzantemi (LSD) hastalığı için ilimizde aşılama çalışmaları devam etmektedir.
Büyükbaş hayvan yetiştiricilerin mağdur olmaması için bu hastalığa karşı koruyucu önlem için sığırlara çiçek aşısı mutlaka yaptırmaları gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 8 yıl önce

müfettiş soruşturması mesai suistimali tillo ilçe müdürü atandığı günden beri yerine gitmeme kamu personeli kollama en son geç önlem alınan şap hastalığı bumu hizmet komuoyuna açıklama.

Avatar
ali pece 8 yıl önce

müfettis sorusturması geciren tarım il muduru halen görev basında.

Avatar
Cemil 8 yıl önce

bir yerel gazetede çıkan haberde şimdide tarım müdürlüğünde bakanlığın dağıttığı süt krizi gündemde.