Bu haber kez okundu.

KPSS’ye Hazırlanan Siirtli Öğretmen Adayı ÖSYM Mağduru
banner229
Siirtli öğretmen adayı Osman Turhan, sınav giriş belgesinde yazılan yanlış branşı nedeniyle bir senesini kaybediyor.
Osman Turhan Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Herkes gibi sınav başvurusu için ÖSYM merkezinde başvurusunu yaptı. Sınav başvuru belgesi çıktıktan sonra branşında gördüğü hatadan dolayı adeta şok yaşadı. Branş kısmında Türk Dili ve Edebiyatı yerine ÖSYM tarafından “Türkçe” yazılmıştı.
ÖSYM’nin yeni uygulaması olan branşa göre sınava girme esası nedeniyle herkese branşına ait kitapçık geldiği için Osman Turhan, sınava girse bile branşı olmadığı için soruları çözemeyecek. Yapılan yanlışı sınava üç hafta kala ÖSYM merkezine bildirmesine rağmen Turhan, olumsuz yanıt alınca çareyi mahkemede aramaya karar verdi.
Söz konusu mağdur olan kişi eğer bir bakan veya üst yetkili bir kişinin çocuğu olsaydı sorun 5 dakikada çözülecekken bizim gibi sıradan bir vatandaşa istatistik kayıp gözüyle bakıldığı için umursamaz tavır takınılıyor.
Osman Turhan, bu sene sınava girmemem sanıldığı üzere benim bir yıllık kaybım değil 18 yıllık eğitim hayatımın kaybı olacak. Kendi hatalarının bedelini bana ödetmeye çalışıyorlar. Ben bütün hukuki yolları deneyerek sorumluların gereken cezayı almalarını ve kaybolan hakkımın geri verilmesini talep edeceğim.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKpssMağdurÖsym
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.