Bu haber kez okundu.

Köylüler Çetin Barajını Protesto Etti
banner229
Siirt'in Şirvan ilçesinde kendilerini siyasi görüşlerinden ötürü barajda çalıştırılmadıklarını öne süren bir grup köylü oturma eylemi başlattı.
Şirvan ilçesine bağlı  Köylüler , köy sınırları içerisinde yapımı devam eden Çetin Baraj'ında taşeron firmalar tarafından siyasi görüşleri nedeniyle çalıştırılmadıkları iddiasıyla 2 gün önce başlattıkları yol kapatma eylemi bugün oturma eylemi olarak devam etti.
Şirvan İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk'ün kendileriyle yaptığı görüşme sonucu yol kapatma eylemine son verdiklerini barajda çalışan araçların köyden geçişlerine izin verildiğini belirten köylülerden Nurettin Teke, oturma eyleminde toplanan köyler adına yaptığı konuşmada, Barajda çalışmak isteyen insanların siyasi görüşü öncelikli olarak sorulduğunu öne sürdü. Teke şunları ifade etti: "Baraj 15 köyün sınırları içerisinde yapıldığı için işçi alımı öncelikli olarak bu köylerden ve ilk beş köy içerisinde de bizim köyümüz olduğu halde iş siyasete döküldüğü için bizim köyümüzde çalıştırılan olmadı. İş istemeye gittiğimizde muhatap bulamıyoruz. Orda işi siyasete döküyorlar, bizim amacımız siyaset yapmak değil. Karşıt görüşlü olabiliriz ama herkes herkesin görüşüne saygı duyması lazım. Arkadaşlarımız iş istemeye gittiklerinde kendilerinden ilk istenen siyasi görüşün sorulması bu bizi üzüyor. Bu bizimi mutsuz ediyor, biz bunları hak etmiyoruz." Evine saldırı olmadığı ama siyasi görüşünden dolayı çocuğunun rızkını elinden alındığını belirten Teke, bir baraj yetkilisi gelemeyene kadar hukuk çerçevesinde eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİRBEY 9 yıl önce

köyün adi inaniyormki sehven akyamaç olarak yazilmiş, akyamaç merkeze bağlı bir köydür, siirt çıkışında şirvan yolu üzeri ilk köyün adıdır. bildiğim gibi ise düzeltiniz.