Bu haber kez okundu.

KOSGEB ve Siirt TSO’ dan Dolandırıcılık Uyarısı
banner229
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt İl Müdürlüğü, işletmeleri ve girişimci olma hayali olan vatandaşları telefon ve mesaj yoluyla dolandırılmaya çalışıldığını belirterek, KOBİ’leri ve girişimcileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekil Nedim KUZU yaptığı açıklamada, konu ile ilgili telefonlar ve şikayetlerin sürekli olarak geldiğini ve bunun önüne geçilmesi için böyle bir açıklama yapılması gerektiğinin belirten KUZU, KOSGEB düzenlemiş olduğu girişimcilik kursları ve girişimcilere vermiş olduğu desteklerle birçok vatandaşımızın umut kapısı olmuştur.
Bunu fırsata çevirmek isteyen ve insanların hayalleri üzerinden prim yapmak isteyen dolandırıcılar ise Siirt’i kendilerine hedef olarak belirlemişlerdir. Her gün ilimizden onlarca vatandaşımıza sayısız mesaj gelmekte KOSGEB adına çalışmalar yapılacağı ve bunun karşılığında belli bir ücretin kendilerinin banka hesaplarına yatırılması gerektiğini belirterek insanları para tuzağına çekmektedirler. Bu tür şahıslar kendilerini, vatandaşlarımıza adeta kurumsal bir firma gibi gösterip her türlü oyunu oynamaktadırlar.
Hemşerilerimizden bu tür dolandırıcılara inanmamalarını ve böyle bir olay ile karşılaştıklarında güvenlik güçlerimize bilgi vermelerini ayrıca bilgi almak istediklerinde de KOSGEB müdürlüğüne ulaşmalarını gerektiğini söyledi.
KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer ERKILIÇ yaptığı açıklamada, son günlerde KOBİ ve yeni girişimcileri telefonla arayan ya da SMS gönderen kişilerin KOSGEB Derneği gibi isimler kullanılarak kamu kurumu imajı vermek suretiyle güven sağladıkları, KOSGEB desteklerinden faydalanabilmeleri için danışmanlık hizmeti adı altında ücret talep ettikleri bu yola dolandırıcılık yaparak haksız kazanç elde ettikleri hakkında şikayetler geldiğini belirterek, KOSGEB destekleri ve eğitimleri ücretsiz verildiğini eğitim ve destekler için ücret karşılığı proje hazırlanması konusunda cep telefonlarına KOSGEB tarafından hiçbir şekilde mesaj gönderilmediğini söyledi.
ERKILIÇ KOSGEB’in hiçbir danışman firma ile hizmet anlaşmasının olmadığını, KOSGEB girişimcilik eğitimleri ve destekleri ile ilgili ücret talep eden art niyetli kişi ya da kuruluşlar, bizzat mağdur olan kişiler tarafından savcılığı bildirmeleri gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.