Bu haber kez okundu.

Kocaeli’nde Siirt Botan Efsanesi Esti
banner229
Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu Tarafından hazırlanan Botan Efsanesi Dans gösterisi İzmit’te büyük beğeni topladı.
Kocaeli büyükşehir belediyesi İle Anadolu illeri dernekleri Tarafından düzenlenen Anadolu illeri yöresel kültürler festivalinde sahne alan Botan Efsanesi Siirtlileri de bir araya getirdi. Siirt’ten yola çıkan topluluk, geçmişten geleceğe bir yolculuğu konu alıyor..
“Çin’deki Sarı Nehir, Hindistan’da Ganj ve İndus, Türkiye’de Fırat ve Dicle… Nehirler aktıkları güzergâh boyunca kültürleri de beraberinde taşır” Botan Çayı da Dicle Nehri’nin bir kolu ve yaşamın ilk yeşerdiği yerlerden biri. Botan Efsanesi’nin hikâyesi de işte tam bu kolda başlıyor. Büyük acılar, büyük aşklar, şehrin tarihi ve daha niceleri…
Topluluk, dengbêjlerin söylediği ezgileri, Siirt Arapçası şarkılarını söylüyor.Botan Efsanesi grubu gösterilerinde, binlerce yıl önce nehir kenarlarında yaşayan halkların, şiirlere türkülere konu olmuş efsane ve hikayelerine yer veriyor.. eski bir gelenek olan, kadınların kavganın ortasına yaşmaklarını bırakmaları ise 200 yıllık bir gelenek..
Düzenlenen festivalde sahne alan Botan Efsanesi izleyenler gösteri sonunda grubu ayakta alkışladılar. Botan Efsanesinin Sanat Yönetmeni Sezgin Aydın, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek; yakın zamanda Siirt’te de gösteri yapılacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKocaeliBotan Efsanesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.