Bu haber kez okundu.

KIZILAY'DAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GIDA KARTI
banner229
İl merkezinde bulunan muhtarlara Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık tarafından istişare çalıştayı yapıldı ve ihtiyaç sahiplerine yönelik muhtarlar tarafından belirlenmiş olan 205 aileye Kızılay gıda kartları teslim edildi.
Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık Bey tarafından geçtiğimiz aylarda, Siirt Kızılay Şube Başkanlığı toplantı salonunda , ilimizde bulunan muhtarlara ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlar konusunda bilgi alışverişinde bulunulmuştu. Daha önce Muhtarlar tarafından belirlenmiş olan ihtiyaç sahibi ailelere  Kızılay Gıda Kartı dağıtımı Şube Başkanı Yener Tanık tarafından mahalle muhtarlarına teslim edildi.Toplamda 205 aileye Kızılay Gıda Yardım Kartı dağıtımı gerçekleşti.
Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık yaptığı açıklamada; ihtiyaç sahibi insanlara daha fazla ulaşmak ve onların ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verebilme adına muhtarlarla beraber çalışmanın daha yararlı ve hızlı bir şekilde yardımların ulaştırılacağı konusunda muhtarlardan destek aldıklarını ifade etti.
Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık Kızılay Kart'ın, Türk Kızılayı tarafından uygun görülen yardımların ihtiyaç sahibi ailelerin tercihleri doğrultusunda dağıtılmasına imkân veren modern bir araçtır. İhtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını alışveriş noktalarından, verileni değil tercih ettiğini almasını sağlamak amacıyla üretilen, akıllı kart sistemidir.
Türk Kızılayı ve Halkbank işbirliğinde ortaya konulan Kızılay Kart modeliyle, belirlenen yardım tutarları, lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Detaylı bir ihtiyaç tespit çalışmasının ardından Türk Kızılayı tarafından belirlenen tutarların, kişiye özel olan Kızılay Kart’a aktarılması sonucunda, kart kullanıcılarının istedikleri zaman ihtiyaçları ve bakiyeleri doğrultusunda belirlenen sektörlerde alışverişlerini, nakit kullanmadan yapabilmesi sağlanıyor.
Kızılay Kart aracılığıyla yapılan alışverişler, yerelde bulunan esnafın da kazanç sağlamasına neden olarak yerel ekonominin gelişimine katkı sağladığını belirtti.
Kızılay Gıda Kartı dağıtım törenine katılan mahalle muhtarları, ihtiyaç sahipleri adına Türk Kızılay'ına teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.