Bu haber kez okundu.

KIZILAY'DAN EVİ ÇÖKEN AİLEYE YARDIM
banner229
Siirt ili Ekmekçiler köyünde 14 Şubatta meydana gelen göçük nedeniyle evleri yıkılan aileye Siirt Kızılay Şubesi tarafından yardım malzemesi dağıtıldı.
Geçtiğimiz ay Siirt merkeze bağlı Ekmekçiler Köyü'nde bir evin çökmesi sonucu aynı aileden 3 kişi hayatını kaybederken , 2 kişi de yaralanmıştı. Göçükte kalan aileye Siirt Kızılay Şubesi tarafından çadır malzemesi,yatak, buzdolabı,ocak mutfak seti,battaniye ,kavurma, gıda ,giyim malzemesi ile beraber diğer ihtiyaçları olan ayni yardım malzemeleri Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş ile Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık tarafından mağdur durumdaki aileye elden teslim edildi.
Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş yaptığı açıklamada; “Öncelikle vefat eden aile fertlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnsanların birbirlerine fedakârlık yapmasının, birbirlerinin ihtiyaçlarını gidermesinin lezzetinin ne kadar güzel olduğunu yardım eden insanlar anlar. Peygamber Efendimiz’ inde dediği gibi; “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” düsturuyla ailemizin başına gelen felaketten sonra Valiliğimiz olarak öncelikle bir araştırma yaparak Kızılay'ın destekleriyle evin ihtiyaçlarının karşıladığını, Valilik olarak ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ayni ve nakdi yardımın yapıldığını belirten Vali Yardımcısı Kuş, evin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Türk Kızılay'ına teşekkür etti.
Siirt Türk Kızılayı Şube Başkanı Yener Tanık, “Türk Kızılayı olarak olayı duyduğumuz andan itibaren aileye yardımda bulunmak için elimizden gelen gayreti yapmaya çalıştık. Siirt Kızılay Şube başkanlığımız vasıtasıyla gerekli yardımlar için Kızılay’a müracaat ettik. Bu günde Kızılay’dan gelen Beyaz eşya, yatak,giyim,mutfak seti, kuru gıda ve kavurma. yardımlarını aileye teslim ettik.
Tekrar aileye başsağılığı diliyorum, Allah’ım bu tür afetlerden hepimizi korusun inşallah.” şeklinde konuştu.
14 Şubat'tta Merkeze bağlı Ekmekçiler Köyü'nde 10 kişinin yaşadığı Güneş Ailesi'ne ait ev Meydana gelen çökme sonrası evin içerisinde bulunan Zeki Güneş (40), Ayten Güneş (35) ve 10 yaşındaki Nergiz Güneş olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.