Bu haber kez okundu.

Kızılay, Terör Mağdurlarına Yardım Dağıtımına Başladı
banner229
Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle olası bir insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla Kızılay Genel Merkezi tarafından bölgede dağıtılacak yardımların Siirt’ten koordinesinin sağlanacak yardımların dağıtımına başlandı.
Siirt’teki depolara getirilen yardımlar ihtiyaç durumuna göre terörden kaçan ve insani ihtiyaçların giderilmesi amacıyla Siirt’ten bölge illere ve ilçelerimize yardım sevkiyatına başlandı.
Yaklaşık 10 bin kişinin insani yardım ihtiyacı karşılanacak şekilde planlanan üs çalışmalarında bölge illerimiz olan Şırnak, Van, Hakkâri ve Muş illerine sevkiyatların yapıldığı görüldü.
Siirt’te hazırlanan ve depolara TIR’larla getirilen giyim, gıda ve benzeri ihtiyaçların bulunduğu yardımlar bugün ilimize bağlı ilçe Kızılay şubelerine gönderilmeye başlandı.
Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı Kızılay’ın ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, bölgede yapılan çalışmalarda Siirt’in ana üs olarak kullanıldığını belirten Tanık,Siirt’te kurulan bu üs ile bölge illerimiz Şırnak, Cizre, Silopi, Hakkari, Muş, Batman ve ilimiz ve ilçelerinde olaylardan zarar gören sivil vatandaşlarımıza giyim, gıda ve insani yardım olan temel ihtiyaçlar konusunda Kızılay Genel Merkezinin bölgeye Siirt üzerinden dağıtım yaptığını söyledi.
Başkan Tanık, Kızılay Genel Merkezden sosyal hizmetler bölümünden iki kişinin Ankara’dan Siirt’te görevlendirildiğini ve bu konuda gıda ve diğer lojistik malzemelerin temini konusunda geçici olarak şubemiz ofis olarak ve lojistik üs kullanıldığını ve Bölgede zarar görebilirliği en aza düşürebilmek için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Başkan Tanık, giyim, gıda, temizlik ve battaniyeleri Şırnak, Cizre, Silopi, Hakkâri, Muş, Batman ve kendi ilçelerimize, dağıtımlarını yapmaya başladıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.