Bu haber kez okundu.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLADI
banner229
Bugün ilimizde Vali konağı önünde yapılan uygulamada Kış Lastiği takmayan  ticari araç sürücüleri uyarıldı.
Siirt İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Trafikten Sorumlu Müdürü Osman Ulusinan, ticari araçların kış lastiği kullanma zorunluluğunun bulunduğunu ve kış lastiği uygulamasının bugün başladığını söyledi.
Sürücülerin kış lastiği taktırma konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Ulusinan, "Kış aylarında maalesef trafik kazalarında büyük bir artış gözleniyor. Kış lastiği kullanmak, kaza sayısında önemli bir düşüş olmasını sağlıyor. Sürücülerimizin can ve mal kaybına uğramamaları için kış lastiği uygulaması son derece önemlidir.
Bugün başlayan uygulama da sürücülerin uyarıldığını daha sonraki günlerde yapılacak uygulamalarda cezai müeyyidelerin uygulanacağını ve 1 Nisan'a kadar devam edecek ve bu süre içerisinde kış lastiklerini taktırmayan sürücülere trafik cezası verileceğini söyledi”. 
Siirt İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Trafikten Sorumlu Müdürü Osman Ulusinan “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.
1 OCAK’TA CEZA ARTACAK
Kurala uymayan araçların işletmecilerine 1 Aralık itibarıyla 571 lira ceza uygulanacak. Söz konusu ceza, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 5,58'lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2016 itibarıyla 602 liraya çıkacak. Yönetmelikteki kış lastiği takma zorunluluğu, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor.
Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek.
Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yetkili ekipler, bu yıl tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçları daha sıkı denetleyecek ve kış şartlarına uygun kar lastiği takmayan araçların yola devam etmelerine izin vermeyecek.
Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor”. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nuri ergenc 8 yıl önce

kis lastigi takildiginda zincir zorunlulugu varmi..avrupada zincir takana ceza veriliyor..deniliyor..