Bu haber kez okundu.

KIRAATHANELER ASLINA DÖNÜYOR
banner229
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Siirt Gençlik Merkezi, gönüllü gençleri tarafından kıraathanelerde kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan “Kıraathaneler Aslına Dönüyor” projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikle, kıraathanelerin eski zamanlarda olduğu gibi kitap okuma yeri olması amaçlanıyor.
Gençlik Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Okuma evi anlamına gelen kıraathaneler günümüzde maalesef hiç de ismiyle alakalı işlev görmüyor. Okey, tavla, kağıt oyunları vb. oyunlar oynanıyor. Oysa eski zamanlarda bu yerlerde okuryazarlar ve zamanın aydınları toplanır; edebiyat, tarih, din ve hayat üzerine konuşmalar yapar zihin eğiten oyunlar oynar, kitap okuma sohbetleri yaparlardı.
Bizde gençlerimizin öncülüğünde kıraathanelerin aslına dönmesi için gayret gösteriyoruz.” denildi. Gençler tarafından kıraathanelerde kitap okuma faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.