Bu haber kez okundu.

Kıbrıs Gazilerine Madalya ve Berat Tevcih Töreni Düzenlendi
banner229

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 15 Kıbrıs Gazisine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı, Vali Ali Fuat Atik, tarafından takdim edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Töreninde konuşan Vali Atik:  Bugün Şanlı bayrağımızın altında Millet olarak huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, canını bu vatan uğrunda, milletin bekası uğrunda şehit olan kardeşlerimizin ve bu uğurda çarpışan gazilerimizin sayesindedir.

İnsanların yaşadığı toprakların Vatan olması kolay olmuyor. Üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakların Vatan olması için şehitler verildi, gazi olundu, o yüzden bu topraklar çok değerli ve kutsal topraklardır.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve millet olarak her zaman mağdurların, mazlumların yanında yer aldıklarını kaydeden Vali Atik, ”Kıbrıs Türk halkını zulüm ve baskıdan kurtararak, onlara bağımsızlığını teslim ettik.

Barış Harekâtı’na katılan kahraman Mehmetçikler, üstün cesaret ve kahramanlık göstererek büyük bir zafere imza atmışlardır. Barış Harekâtı’na katılan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Atik Kıbrıs Barış Harekâtında görevli 15 Gazimize madalyalarını takdim etti.

Madalya tevcih töreni, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Siirt Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen törene; Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Murat Güzelcan, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Vali Yardımcısı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Gökhan Marakçı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.