Bu haber kez okundu.

KESK,  Ankara’daki Terör Saldırısını Kınadı
banner229
Siirt'te, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikalara üye memurlar, Ankara'daki terör saldırısını yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.
Kesk İl binası önünde toplanan, üzerinde "Barışa yönelik yapılan katliamı kınıyoruz" yazılı pankartı taşıyan grup, Kızılay iş merkezi önüne kadar yürüdü.
KESK Siirt Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Alanç, meydanda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, saldırının failleri ve arkasındaki güçler bulunana kadar kendilerine rahat olmadığını söyledi.
Saldırıda ölenleri asla unutmayacaklarını ifade eden Alanç, " Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz, bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz, Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz!
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayız. Bugün ve yarın bütün Türkiye’de Grevdeyiz" diye konuştu.
Daha sonra saldırıda ölenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından 10 dakikalık oturma eylemi sırasında saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTerörAnkaraKESK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.