Bu haber kez okundu.

KEP-II Kapasite Geliştirme Eğitimleri Devam Ediyor
banner229
Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Birimi tarafından yürütülen “Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi” (KEP-II)’nin uygulanacağı kapasite geliştirme eğitimleri Siirt’te devam ediyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Birimi tarafından yürütülen “Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Projesi” kapsamında ( KEP-2 ) Barden Hotel'de düzenlenen semineri KEP-II Eğitim Uzmanı İbrahim Kılıç, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü ARGE Proje Uzmanı Mehmet Şirin Batur tarafından verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay yaptığı açıklamada; 15 ilde yürütülecek ilk etap kapasite artırma çalışmaları çerçevesinde, yeni atanan öğretmenler, eğitim alanında faaliyet gösteren kurumların (ÇATOM, RAM, MEM, HEM) personeli, yatılı bölge okulları eğitim ve idari personeli ile emniyet mensupları, sağlık çalışanları, din görevlileri, yerel basın mensupları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine eğitimler verileceğini belirtti.
Suay,Özellikle kız çocuklarının daha kaliteli ve uzun süreli eğitim almasını hedefleyen Türkiye ve Avrupa Birliği, 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda başlatmış oldukları ortak çalışmada yeni ve geniş kapsamlı bir aşamaya geçti.
‘Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi’ KEP I’in ikinci fazı olan KEP II’de okula devam oranlarının artırılması hedefleniyor. Bu çerçevede, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 15 pilot ilde (Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari) yoğunlaşacak ve yaklaşık iki yıl sürecek faaliyetlerde, on binlerce eğitimci, yerel kanaat önderi, aile ve çocuğa doğrudan ulaşılacak, saha araştırmaları yapılacak, eğiticiler eğitilecek ve çalıştaylar, seminerler, festivaller düzenlenecek.
Ayrıca kent merkezlerinden köylere binlerce aileye ziyaretler gerçekleştirileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.