Bu haber kez okundu.

KENT KONSEYİNDEN SİİRT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
banner229

 Siirt Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Siirt belediyesi bünyesinde kentte devam eden çevre projelerini yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar nedeniyle Siirt belediyesine teşekkür etti.

Kentte bulunan STK ve Kamu Kurum temsilcilerinden oluşan Siirt Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Konsey Eşbaşkanları Asiye Kayro ve Zekeriya Çığır başkanlığında Siirt belediyesi bünyesinde kentte devam eden çevre projelerini yerinde incelediler.

Kent konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ilk olarak Siirt belediyesi tarafından hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) desteğiyle; Kooperatif,  Yenimahalle  ve Bahçelievler mahallesinde bulunan 100 adet yer üstü çöp konteynerinin yer altına alınma projesi kapsamında yapımları tamamlanan yer altına alınan çöp konteynerlerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapılan incelemelerin ardından Siirt Kent Konseyi Eşbaşkanı Asya Kayro tarafından yapılan açıklamada, Siirt belediyesi bünyesinde kent sakinlerinin ve çevre estetiği açısından kentin önemli çevre sorunlarının başında gelen çöp sorunun çözümüne yönelik hazırlanan projenin hayata geçirilmesini çok önemli bulduklarını ifade ederek, “Siirt belediyesi tarafından hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 100 adet yer üstü çöp konteynerinin yer altına alınma çalışması devam ediyor. Kent konseyi olarak bizler başarılı bulduğumuz bu çalışmayı destekliyor, takdir ediyor, emeği geçen Siirt belediye yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

100 adet yer üstü çöp konteynerinin yer altına alınma projesi incelemelerinin ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri daha sonra Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler müdürlüğü bünyesinde devam eden “İçinde Yeşillikler Olan Bir Siirt Değil, Yeşillikler İçinde Bir Siirt” projesi kapsamında bu yıl yeşillendirme çalışmaları kapsamında kullanılacak olan ağaç ve çiçek üretiminin yapıldığı fidanlığı ziyaret etti. 

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri fidanlık ve kent genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilmelerinin ardından yönetim kurulu adına Nurettin Kebabçı tarafından kısa bir açıklama yapıldı.

Kebabçı, Kent konseyinin kurulduğu günden bu yana kent halkı adına kentte yürütülen proje ve hizmet çalışmalarını takip eden üçüncü bir göz olduğunu ifade ederek, “bugün de belediyenin bazı icraatlarını yerinde görmek için incelemelerde bulunuyoruz. Fidanlık güllerin, fidanların ve büyük ağaçların yetiştirilmesi bizleri çok mutlu etti. İlk günden beri belediyenin yeşil alan ve parklar konusunda çok hassas olduğunu görüyoruz. Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri olarak belediyemizi tebrik ediyor, kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte şehiriçi toplu taşımada 20 otobüs ile çok kaliteli hizmet verilmesi bizleri çok mutlu ediyor ve bu güzel hizmetlerin devamını bekliyoruz” dedi.

 Yapılan açıklamanın ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Siirt belediyesini ziyaret etti. Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan tarafından karşılanan kurul üyeleri, eşbaşkanlık makamında, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.