Bu haber kez okundu.

KENT ARŞİVİMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA ZENGİNLEŞİYOR
banner229
Kültürümüzün yansıtılması, sergilenmesi ve yaşatılması anlamında Siirt halkının geçmişte günlük hayatında kullanmış olduğu eski tarihi eşyalar Kültür Merkezinde sergilenmek ve kentin tarihine ışık tutmak amacıyla toplanmaya devam ediyor.
Siirtli Mimar ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Necdet Sönmez, üzerinde 20. Yüzyılda Cümbüş mucidi Zeynel Abidin adı yazılı yarım asırlık cümbüşünü kent arşivinde sergilenmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne hibe etti.
Kent arşivinin, bir kentin hafızası olduğunu vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi USLU: “Kent arşivi, geçmişe ışık tutacak ve yeni nesillerin yapacağı araştırmalarında önemli rol oynayacaktır.
 Kısa bir süre içinde başlattığımız bu verimli çalışmada 200’e yakın tarihi özellik taşıyan eşyayı, bağışlama yoluyla Müdürlüğümüze kazandırdık. Kentin geçmişini ortaya koymak adına, eldeki var olan tarihi eski eşyalar, belgeler ve fotoğrafların hepsini derleyip toparlayıp bir araya getirerek belli bir düzenle sergilemek ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak amacıyla başlatılan çalışmalara hızla devam ediyoruz.
Kent Arşivi, Siirt’in yaşadığı tarihsel serüveni canlı tutacak ve tarihsel bir yolculuğa çıkaracaktır. Yaşadığı kenti tanıyan, bilinçli ve aidiyet bağı güçlü olan Siirtlilerden ellerinde bulunan kullanmadıkları eski eşyaları Müdürlüğümüze bağışlamalarını bekliyoruz. Bağışlanan eski eşya, belge veya fotoğrafın altına bağışlayanın adı yazılarak sergilenecektir.
Bu anlamda hassasiyetinden dolayı yarım asırlık cümbüşüne hibe eden hemşerimiz Mimar, ses sanatçımız Necdet Sönmez’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tarihi Eşyaları ve Eski Fotoğrafları Bekliyoruz
Siirt’in tarihi belleğini oluşturarak ve nostaljik bir karakter arz eden bu çalışmaya oldukça önem veren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, değerlerimize sahip çıkma adına kültürel hazine niteliğindeki bu etnografik eşya toplama çalışmalarımıza duyarlı vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.