Bu haber kez okundu.

Kaymakam İnan, Çetin Hes Barajında İncelemelerde Bulundu
banner229

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan "Çetin Barajı ve Hidro Elektrik Santrali" inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan yapımı devam eden Çetinhes barajındaki programına giderken Yolbaşı köyüne uğrayarak, Yolbaşı ilkokulu öğretmen ve öğrencileri ile sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Yolbaşı köyünde oturan Meryem teyzenin hayır duasını alan Kaymakam İnan, Meryem teyze ile sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Kaymakam İnan, Meryem nineye yardımcı olunacağını ve tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek gereken yapılacak dedi.

Yolbaşı köyü ziyaretinin ardından, Şirvan Kaymakamı Memiş İnan,Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek , Şirvan ilçe jandarma Karakol Komutanı Mustafa Akpınar ve İlçe Müftüsü Hulusi Güner ile birlikte Şirvan-Pervari ve Bitlis il sınırları arasında Botan Çayı üzerine inşa edilen "Çetin Barajı ve Hidro Elektrik Santrali" şantiyesinde incelemelerde bulundular.

İncelemeler sırasında Kaymakam İnan'a verilen brifingde, "Barajın, Botan Çayı boyunca 20 kilometre uzanan bir rezervuar alanı yaratacak ve en yüksek su seviyesi, deniz seviyesinin 822 metre üzerinde olacaktır.

İşletme aşamasında rezervuardaki su seviyesi, kış ayları boyunca 30-40 metreye kadar düşerken, yılın geri kalan aylarında, genellikle en yüksek seviyelerde olacaktır. Rezervuar bölgesindeki yaklaşık 10 kilometrelik alanda, su tutulması nedeniyle yapay bir gölet oluşacak. Bu bölgede kalan bazı geçiş yolları, köprüler ve tarım alanları su altında kalacaktır. Ancak vadide bulunan hiçbir köy su altında kalmayacaktır'' bilgileri verildi.

Şirvan Kaymakamı Memiş İnan,Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek , Şirvan ilçe jandarma Karakol Komutanı Mustafa Akpınar ve İlçe Müftüsü Hulusi Güner ile birlikte Çetinhes barajında bulunan jandarma karakolunu ziyaret ederek, vatani görevini yapan askerlerle sohbet ettikten sonra programını noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.