Bu haber kez okundu.

Kaygılı Geldiği Eruh'ta Meslek Aşkıyla Görev Yapıyor
banner229
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Konyalı Ahmet Hakan Dikener, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak Eruh'a atamasının yapılmasıyla endişeli geldiği ilçede ön yargılarından kurtulup yöre halkına en iyi hizmeti sunmak için mesai harcıyor.
Eruh Devlet Hastanesine ocak ayında atanan Dikener yaptığı açıklamada, Eruh ilçesinin normalde kendi tercihleri arasında olmadığını, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan genel kuradan Eruh'un çıktığını ve göreve başlamak için geldiğini söyledi.
Tercihlerden sonra genel kura ile ihtiyaç duyulan yere atama yapıldığını ifade eden Dikener, şöyle konuştu: "Siirt'in ilçesi çıkınca aile boyu bir şok geçirdik. Hemen internete girdik. Eruh'la ilgili görsel görüntülerde ve haberlerde geçmişte olduğu gibi terör olaylarıyla anılan Eruh'un terör örgütün ilk basıldığı yer olarak öğrenmek beni ve ailemi endişelendirdi. Çok korkmuştuk. Daha sonra ailemle beraber bir karar verdik. İstifa edip gitmeyeyim. Ondan sonra sakin olarak düşündük. Buradaki Dahiliye Doktoru Müjgan Hanım ve acildeki doktorlarla konuştuk. Onlar da düşündüğüm gibi olmadığını söylediler."
İlçeye gelmeden önce bazı kaygılarının bulunduğunu belirten Dikener, şöyle devam etti:"İç Anadolu nasılsa buranın insanı da öyle. Burada terörle ilgili son iki aydır en ufak bir şey hissetmedim. Ön yargılarım vardı. Buradaki insanların iyi olduğunu gördüm. Daha önce de Konya'da, Ankara'da, İstanbul'da okudum. Büyük şehirlerden ilk defa küçük bir yerde yaşıyorum. Burada yaşadıkça aslında küçük yerde yaşamanın konforunu da hissetmiş olduk.
O yüzden çok hızlı bir şekilde iki ay içerisinde ailemi buraya getirme kararı aldım. Buradaki sakin yaşantı, iş arkadaşlarının iyi olması, Eruh halkının doktorlara karşı çok saygılı olması, hasta yakınlarının anlayışlı olması ve hasta popülasyonunun da farklı olması nedeniyle ailemi getirme kararı aldım. Aslında bu zor bir karardı. Çünkü buraya gelip 2-3 yıl burada geçirmeyi planlıyoruz. Bu da gösteriyor ki, Eruh yaşanabilecek bir yerdir."
- "Halk kendini korursa olaylar olmaz"
Görev yaptığı Eruh ilçesinin 80 kilometre ilerisinde çok ciddi terör eylemleri yaşandığına işaret eden Dikener, şöyle devam etti:"Buna rağmen Eruh'ta olmaması yani buranın insanının özveriyle burayı koruduğunu görüyorum. Hatta kime soruyorsam dedikleri şu 'hocam burada terör olmaz.' Olmamasının sebebi de muhakkak ki insanların istememesidir.
Halkın kendisi istemiyor ki terörün olmayacağına inanmışlar. Çünkü halk istediği zaman böyle olaylar olur. Herkes yabancıyı bilir. Halk kendini korursa olaylar olmaz. Ben de buna güvenerek, ailemi getirip burada hizmet etmeyi düşünüyorum. terör konusunda olumsuz düşünmüyorum. Cizre de olsa Şırnak da olsa bu benim aslı görevim.
Buranın halkı hizmete ihtiyaç duyduğu için buraya geldim." Dikener, Eruh'ta halı saha maçları, yürüyüşler, bisiklet turları gibi boş zamanları değerlendirmek için alternatifler bulunduğunu belirterek, "Çok büyük merkezlerde de insanlar mutlu olamayabiliyor. O yüzden mutluluk insanın kendi içinde. O yüzden atanacak uzman arkadaşlara tavsiyem gözü kapalı doğu veya batı hiç önemli değil gitsinler önce bir çalışsınlar görsünler. Hani buranın insanlarının misafirperverliğini görsünler esnafın ne kadar iyi olduğunu görsünler" diye konuştu.
- "Bizde bu mağduriyetten kurtulmuş olduk"
Hasta yakını Remziye Gök ise Eruh'a ilk defa çocuk doktorunun gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu imkanı veren devletimize Allah zeval vermesin. Şimdiye kadar çocuklarımızı Siirt merkeze götürüyorduk. Ancak herkesin ekonomik durumu iyi değil. Biz de bu mağduriyetten kurtulmuş olduk" dedi.
Hasta yakını Ayşe Akyürek de çocuklarını muayene ettirmek için şimdiye kadar Siirt Devlet Hastanesine gittiklerini ifade ederek, "Uzun yıllar sonra hastanemize atanan çocuk doktoru sayesinde artık rahat bir şekilde hastanemizde çocuklarımızı muayene ettirebildik. Hastanemizde kadın hastalıkları ve doğum doktorunun olmasını da temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan ise uzun yıllar sonra Eruh ilçesine atanan çocuk doktorunun göreve başladığını söyledi. Daha önce atanan doktorların bölgede yaşanan olayları ileri sürerek istifa edip göreve başlamadığını veya kısa süreliğine gelip başka yere tayin istediklerini söyleyen Aslan, şöyle konuştu: "Eruh İlçe Devlet Hastanemize uzun yıllardan sonra bir pediatrist çocuk hastalıkları uzmanımız atandı ve kendisi de gerçekten bir özveri ile hizmetlerine devam edeceğine inanıyorum. Kendisine de hem hayırlı olsun hem de Eruh halkı için de inşallah hayırlı hizmetleri olur diye buradan tekrar söylüyoruz.
Siirt ilimiz gerçekten huzurun bir simgesi olarak karşımızda durmakta. Buraya hizmet etmeye gelen, atanan, bir vesile ile burada bulunan insanlarımıza huzurlu bir kent olduğunu bizzat yaşamakta ve görmektedirler. Bu vesileyle buraya atanan veya atanması düşünülen veya herhangi bir tercihte bulunan insanlarımıza bunu buradan tekrar haykırıyoruz, anlatıyoruz.
Genelde farklı farklı algılarla, nitelendirmelerle, bir takım ön yargılarla bazı insanlarımız bölge ya da şehrimiz hakkında farklı düşüncelere sahip olabiliyor ama genel olarak görüldüğünde bu tür farklı negatif yakıştırmaların yerinde olmadığı da görülecektir." Eruh Devlet Hastanesi Müdürü Hakkı Acar da ilçede 1984'te meydana gelen ilk silahlı terör eyleminin ardından bugüne kadar yaşanan terör olayları nedeniyle çocuk hastalıkları doktoru kadrosu olmasına rağmen, kadronun hep boş kaldığını söyledi.
Eruh'a gelen uzman doktorların kısa sürede başka yere tayin istediklerini belirten Acar, şöyle devam etti: "İstifa edip göreve başlamadan geri döndükleri için vatandaşlarımız mağdur oluyordu.
Sağlık Bakanlığımızın genel kura ile atadığı en son çocuk doktorumuz bir ilki gerçekleştirerek, göreve başlamak üzere geldi ve doktorumuz ilçede istifa etmeyeceğini ve görevine devam edeceğini beyan etti.
Bu bizi Eruh halkı adına ziyadesiyle mutlu etti. Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta yaptığı devrim ilçemizde her geçen gün daha fazla hissediliyor ve bu hizmetten vatandaşlarımız en iyi şekilde yararlanıyor."

Anahtar Kelimeler:
SiirtEruhDoktorMESLEKAşkı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.