Bu haber kez okundu.

Kardeşlik Sofrası !
banner229
Siirt İl Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla verilen yemeğe bin Suriyeli ve 150 Afgan aile katıldı.
Sosyal ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt'te yaşayan Suriyeli ve Afgan mülteci ailelerle anlamlı bir etkinlikle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Düzenlenen etkinliklerle Hazreti Peygambere layık olmaya çalıştıklarını anlatan Tutulmaz, ''Suriyeli kardeşlerimizin durumlarına, ülkemizdeki sıkıntılara bakıldığında, Hazreti Peygamberi ve dinimizi yeterli manada anlamadığımızı düşünüyorum. Din olarak sadece ibadet bölümüne yoğunlaşıyoruz. Ancak onun esas önemli olan ahlaki, barış, kardeşlik yönünde yeterince odaklanamadığımızı, başımıza gelen sıkıntıların bunlardan kaynaklandığını düşünüyorum'' dedi.
Tutulmaz, İslam coğrafyasına bakıldığında, en başta Suriye olmak üzere bütün İslam ülkelerinde bir huzursuzluğun olduğunu belirterek, bu huzursuzluğun kardeşlik, barış ve sevgi dini ve bu dinin peygamberinin yeterince anlaşılamamasından kaynaklandığını vurguladı.
Birlik ve beraberliğin önemine değinen Tutulmaz, "Siirtli kardeşlerimiz, 'Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir' hadis-i şerifine uygun olarak siz değerli misafirleri bağırlarına bastılar. Misafir ettiler. Kendi ekmeklerini ve yemeklerini sizlerle paylaştılar. Siirtli kardeşlerimiz, bu davranışlarından dolayı büyük bir takdiri hak ediyorlar" diye konuştu.
İl Müftüsü Faruk Arvas da etkinlikteki amaçlarının Siirt'te muhacir olarak bulunan Suriyeli ve Afgan ailelerle kaynaşmak olduğunu söyledi. Arvas, şunları kaydetti: "Peygamber Efendimizin kutlu doğumu vesilesiyle aynı sofrada bir araya geldik. Onların yanında olduğumuzu göstermek, onları çok sevdiğimizi ve sevgili Peygamberimizin mevlitinde onlarla kardeş kardeşe, omuz omuza olduğumuzu, her an hizmetlerinde olduğumuzu ve Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) bize tavsiye ettiği ikram ehli olma prensibini yerine getirmek üzere kutlu doğum programını icra ettik."
Sancaklar Vakfı tarafından dağıtılan giyim ve gıda çeklerinin hediye edilmesiyle devam eden etkinlik, gül suyu ikramıyla sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
SiirtçocukKardeşSofra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
israf 9 yıl önce

bunu da abarttılar her yıl milyarlarca lira harcanıyor.dün çadıra gittim ve
yarım yenmeyen büryanları ayranları gördüm içim sızladı.bırakın şu yalaka programları... sayın müftü beye soruyorum bunlar israf değil mi ?