Bu haber kez okundu.

KANSER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILDI
banner229
Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser şubesince Siirt Devlet Hastanesinde stand kuruldu ve broşür dağıtımı yapıldı.
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) Dünya Kanser Günü dolayısıyla Siirt Devlet Hastanesinde etkinlik düzenlendi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu belirterek, hastalığın maddi ve manevi kayıplara yol açtığını ifade etti.
Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olmasının bu konuya verilen önemin artmasını sağladığını vurgulayan Özdemir, hastalıkla mücadelede ana hedeflerinin, kansere bağlı erken ölümleri engelleyerek, kanser tanısı alanların yaşam oranları ve yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyledi.
Özdemir, her yıl 4 Şubat'ta düzenledikleri etkinliklerle kanser konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu: "Ülkemizde yürütülmekte olan Ulusal Kanser Kontrol Programı'nın başarıları, temelde halkımızın ve sağlık personelimizin farkındalığının artırılmasına bağlıdır.
Biz de Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Dünya Kanser Günü'nde Siirt Devlet Hastanesinde stant açarak vatandaşları bilgilendirdiklerini ve kendilerine broşür dağıttıklarını belirtti.
ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR;
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, “Kanser türlerinin uyarılarını erken keşfetmek, bulgularını araştırmak ve ileri tetkik için hastaların sevk edilmesi erken tanı şansını arttırmaktadır. Bu nedenle, kanserde erken tanı programları toplumun, sağlık çalışanlarının ve politika oluşturucularının bilgisini artırmayı hedeflemeli, erken tanı olanakları hakkındaki farkındalığı arttırmalıdır.
Ülkemizde meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserleri için toplumun kaynaklarına ve hastalık yüküne uygun olarak tarama programları yürütülmektedir. Sağlık Bakanlığımızın ‘’Sağlıkta Dönüşüm Programı’’ ile toplum tabanlı kanser taramalarına yönelik, ülke genelinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kurulmuş olup ilimizde de mevcuttur.”

Anahtar Kelimeler:
SiirtEtkinlikKanser Günü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.