Bu haber kez okundu.

Kamu Binalarının Engellilere Uygunluğu Denetleniyor
banner229

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Ulusal Erişilebilirlik başlıklı tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının ardından, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarının hizmetlerini sürdürdükleri hizmet binalarına yönelik izleme ve denetleme çalışmaları devam ediyor.

İl Merkezinde bulunan okullarımızdan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu,Sağlık Müdürlüğü ve Aile hekimlikleri hizmet binalarının denetimleri yapıldı.

Yapılan denetimlerde tespit edilen eksiklikler kapsamında okul ve kurum idarecileri ve bina sorumlularına gereken rehberlik hizmetleri sunuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gökhan Marakçı, denetimlerin yapılan planlama çerçevesinde devam edeceğini, denetimlerde asıl hedefin erişilebilirlik kriterlerine uygun olmayan unsurların belirlenerek giderilmesine katkı sağlamak üzere rehberlik çalışmaları yapmak olduğunu belirtti.

Marakçı açıklamasında; 5378 Sayılı Engelliler Hakkındaki Kanunun ilgili Maddelerine dayanılarak çıkarılan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği uyarınca, İlimizde oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından İlimizdeki umuma açık alanların belirlenen tarihler arasında komisyon üyeleri tarafından denetlenerek, engelli erişimi açısından mümkün olmayan yerlerin tespit edilmesi tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut binaların engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirilmesi için ilimizdeki çalışmalar devam edeceğini söyledi. 

Yapılan denetimlerde her türlü kolaylığı sağlayan okul müdürlüklerine teşekkür eden Gökhan Marakçı, denetimler neticesinde standartlara uygun olan kamu binalarına erişilebilirlik sertifikasının düzenleneceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.