Bu haber kez okundu.

Kadir Gecesinde Camiler Dolup Taştı
banner229

 Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi Siirt'te düzenlenen programlarla idrak edildi.

Çarşı camiisine gelen çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi'nde namaz kılıp, dua etti.

Caminin içerisine sığmayan vatandaşlar bahçede namaz kıldı. Siirt İl Müfütüsü Faruk Arvas, tarafından vaaz verildi ve dua etti. Müftülük görevlilerince ilahililer okundu.  7 Haziran'da teröristlerce şehit edilen polis memuru Bünyamin Toğut anısına verilen mevlit dolayısıyla vatandaşlara, helva, su, lokum ve şerbet ikram edildi. Bazı hayırsever vatandaşlarda yanlarında tepsilerde getirdikleri tatlıları camiden çıkan vatandaşlara dağıttılar.

Kentteki diğer camilerde de Kadir Gecesi dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

Siirt'in tarihi ulu camide de teravih namazı ardından mevlit okutuldu. Camiye gelen vatandaşlar dualarında Türkiye ve İslam dünyasının karşılaştığı sıkıntıların atlatılması için dua etti.

Vatandaşlardan Mehmet Ali Tetik, çözüm sürecinin devamı ve terör olayların son bulması için dua ettiğini söyledi.

Tetik şöyle konuştu:

"Öncelikle duam şu ki özelde Türkiye bölgesindeki Müslümanların, genelde de Ortadoğu ve bütün dünyadaki Müslümanlara dua etmeye çalıştım. Oluşan siyasi olaylardan sonra, siyasi politikalarla beraber, bölgede yanlış yapılan politikalar, bölgedeki Türk Müslümanları gördüğümüz kadarı ile evlat muamelesi yapıldı. Mustazaf halklarına dua etmeye çalıştım, bu bölgede oluşan olayları dile getirmeye çalıştım. Ellerimi rabbime açtım. İnşallah Allah bu mübarek Kadir gecesinde bütün Müslümanları birlik, vahdet ve beraberlik olmasını diliyoruz. Bütün Müslüman kardeşlerimizin kadir gecesini tebrik ediyorum."

Vatandaşlardan Muhammed Furkan Güneş ise Kadir gecesi dolayısı ile camiye gelip namaz kıldıklarını belirterek, "Dualarımızda ülkemizin barış, refahı için çözüm sürecinin devamı için, ülkemizin daha iyi seviyelere gelmesi için daha iyi durumlara gelmemiz için dua edeceğiz. İnşallah dualarımız kabul olur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.