Bu haber kez okundu.

Kadınlar Gününde Eruh’lu Kadınlara Süpriz
banner229
Eruh Kaymakamlığı’nın SODES projesi olan Kadın Toplum Merkezi, Dünya Kadınlar Günü’nde faaliyete geçerek Eruhlu kadınların hizmetine sundu.
Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç beraberinde Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi, S.Y.D.V Müdürü Nurettin Akan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Çelik olmak üzere, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Eruh Kadın Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılarak Eruhlu kadınların gününü kutladı.
Kaymakam Dayanç yaptığı konuşmada; “ Siz değerli hanımefendilerin nezdinde başta şehit anaları ve eşleri olmak üzere, Eruhlu bayan hemşerilerimiz ile tüm kadınların gününü tebrik ediyorum. Toplumun temel direği aile kavramının olmazsa olmazı olan kadınlar, gelecek nesillerimizi sevgi, saygı, hoşgörü temelinde büyütüp, vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek şeklinde özetleyebileceğimiz ulvi bir misyonun da sahibidirler.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin modernleşmesi ve gelişmesi noktasında da kadınlarımızın bugüne kadar ciddi katkıları olduğu bir gerçektir. Anayasamız ve diğer hukuki düzenlemelerde; ülkemiz kadınları her zaman erkeklerle eşit statüde, hatta pozitif ayrımcılık sağlanacak şekilde konumlandırılmış olup, iktisadi, sosyal, kültürel ve siyasi hayatın içerisinde olmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri teşvik edilmiştir. Dolayısı ile ülkemiz kadınlarının hayattaki yeri ve önemi asla göz ardı edilemez bir gerçektir.
SODES projelerimizden biri olan Eruh Kadın Toplum Merkezini bugün burada faaliyete geçirerek hizmetinize sunmuş olmamız da, Kaymakamlığımızın siz değerli Eruhlu hanımefendilere bir Kadınlar Günü sürprizi olmuştur. Umarım beğenirsiniz ve burada faydalı vakit geçirirsiniz. “ dedi.
ERUH KADIN TOPLUM MERKEZİ (SODES PROJESİ): Eruh ilçemizdeki kadınlara yönelik geliştirilen bir projedir. SODES kapsamında uygun bulunan proje ile eski Aşevi binası baştan aşağı restore edilmiş, tefrişat ve mefruşat malzemeleri alınarak kadınların birlikte vakit geçirebilecekleri bir dinlenme ortamı sağlanmış, çeşitli kurslar görebilecekleri işlikler oluşturulmuş ve çocuklar için kreş kurulmuştur.
Ayrıca merkezde Eruhlu kadınlara yönelik; kadın, aile, kişisel gelişim, çocuk bakımı vb. konularda uzman kişiler vasıtasıyla periyodik seminer çalışmaları da yapılacaktır. Kadınların boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri sağlanarak, çeşitli mesleki eğitim kursları düzenlenmek suretiyle, onların farklı alanlarda mesleki beceri kazanmaları ve sonrasında aile ekonomilerine katkı sunmaları projenin diğer bir ayağıdır.
Projenin ilk uygulandığı yıl dokuma, ebru, resim, seramik ve el sanatları kursları düzenlenecek olup, bu kurslardan 75 bayan kursiyer yararlanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.