Bu haber kez okundu.

Jandarma, Şehit  ve Gazi Ailelerine İftar Verdi
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

İl Jandarma Komutanlığında verilen iftar öncesi konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, jandarmanın 7'den 70'e 24 saat esasına göre hizmet yapan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Jandarmanın önemli mücadele alanlarından birinin terör olduğunu ifade eden Tutulmaz, terörle mücadelenin 40 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini anımsattı.

Bu mücadelenin kahramanlarının da güvenlik güçleri olduğunu vurgulayan Tutulmaz, "Bu güvenlik güçlerimiz, başta jandarmamız olmak üzere askerimiz, polisimiz ve güvenlik korucularımızın bu terörle mücadelede önemli katkıları vardır." dedi.

Vali Tutulmaz, yapılan düzenlemelerle jandarmanın daha sivil bir anlayışla millete hizmet ettiğini dile getirerek jandarma ve diğer güvenlik güçlerine yetki veren kanunların arkasında da milletin olduğunu söyledi.

Tutulmaz, bu yetkinin milletin huzur ve güvenliği için kullanılması ve bu teşkilatların devlete sadakat bağıyla bağlı olması gerektiğini belirtti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin jandarma ve polisin içerisinde de devlete sadakatle bağlı olmayan bazı grupların varlığını ortaya çıkardığına dikkat çeken Tutulmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ancak kanunlar çerçevesinde bu yapıyla mücadele de etkin bir şekilde devam etmektedir. Ordumuzun, jandarmamızın, güvenlik güçlerimizin içerisindeki hainler de birer birer çıkarılarak adalete teslim edilmektedir.

Dolayısıyla bütün güvenlik güçlerimizin, kamu görevlerinin birincil önceliğinin devlete sadakat olduğunu bilmemiz gerekir. Bu önemli bir mihenk taşıdır. Devlete bağlılık çerçevesinde vatandaşa hizmetle yükümlüyüz. Bu bilinç içerisinde hareket etmemiz gerekir."

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren de jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Jandarma Genel Komutanlığının, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu ifade eden Eren, şöyle konuştu:"Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız."

Eren, jandarmanın kurulduğu günden bugüne günlük yaşamın her anında ve alanında, ülkenin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini kaydetti.

Program, jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve askeri erkan katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.