Bu haber kez okundu.

Jandarma, Kış Lastiği Takmayan 22 Sürücüye Ceza Kesti
banner229

Ülkemiz karayollarında yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan taşıtlarda 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunmaktadır.

Soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi amacıyla; Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik timleri tarafından Siirt il genelinde 01 Aralık 2019 tarihinde, 08.00-16.30 saatleri arasında kış lastiği kullanımına yönelik özel denetim faaliyeti icra edilmiştir.

İcra edilen uygulama sonucunda; ( 383 ) araç ve sürücü kontrol edilmiş olup, toplam ( 22 ) sürücüye  7 bin 749  TL Trafik İdari Para Cezası tanzim edilmiş, (5) araç ta trafikten men edilmiştir.

Jandarma Trafik Timleri tarafından kontrollerin dönem içerisinde aralıksız olarak devam edecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.