Bu haber kez okundu.

Jandarma, Çeşitli Suçlardan Aranan 14 Şüpheliyi Yakaladı
banner229

Siirt'te son dönemde yaptığı çalışmalarla suçluların korkulu rüyası haline gelen İl Jandarma Komutanlığı, kent genelinde huzur ve güven uygulaması yaptı. Uygulamada, çeşitli suçlarla aranan 14 şüpheliden 3'ü tutuklandı. 

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt’te İl Jandarma Komutanlığı, (321) personelle (41) yol kontrol noktasında, (1952) şahıs ile (714) aracı kontrol ederek, huzur uygulaması yaptı.

Kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadelede aranan şahısların yakalanması amacıyla, Siirt İl genelinde 13 Ekim 2018 günü saat:05:00-17:00 arasında “Huzur-Guven Uygulması” gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, İl jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, asayiş, narkotik, kaçakçılık, istihbarat, terör ve trafik birimleri olmak üzere toplam (321) personelin katılımı ile (41) yol kontrol noktasında (1952) şahıs ile (714) araç kontrol edilmiş, (13) umuma açık yerde kimlik kontrolü yapılmış ayrıca adli makamlardan alınan arama kararı ile (13) şahsın ev ve eklentilerinde arama şeklinde uygulama yapılarak, halkımızın huzur ve güven içerisinde sosyal hayatına devam etmelerine katkı sağlanmıştır.

Gerçekleştirilen huzur ve güven uygulamaları sonucunda; ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan (S.E), ‘uyuşturucu kullanmak, bulundurmak, satın almak’ suçundan aranan (H.Ç), 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan aranan (E.Ş), Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan aranan (Ş.A), basit yaralama suçundan aranan (A.K), Askeri kanuna muhalefet suçundan aranan (S.I), (A.Ç), yoklama kaçağı suçundan aranan (A.K) (R.G), (H.K), (A.K), (Z.S), Bakaya suçundan aranan (A.E), (İ.K) isimli şahıslar olmak üzere toplam (14) şahıs yakalanmıştır.

Yakalanan şahıslardan (S.E), (E.Ş) ve (Ş.A) isimli şahıslar adli makamlarca tutuklanmış, diğer şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, kamu düzen ve huzurun devamı, genel emniyet ve asayiş hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve muhtemel terör, asayiş, kaçakçılık olaylarının önlenmesi başta olmak üzere genel sağlık ve genel ahlakın korunmasına yönelik faaliyetlerine kararlılıkla devam edecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.