Bu haber kez okundu.

İstihdam Seferberliği Tanıtıldı
banner229

Ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliği ilimizde de tanıtıldı. Üniversitenin Merkez Kampusu salonunda  düzenlenen tanıtım toplantısında seferberliğin ülke ve il uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdülcelil İlbaş açılış konuşmasında, her zaman, esnaf tüccar ve sanayicinin yanında ve hizmetinde olduklarını belirtti.

Devletin istihdamı arttırmak için çeşitli destekler verdiğini belirten İlbaş “ 2018 yılında bunlardan 36.152 sigortalı faydalanmıştır. Devletimizin, bu kişiler için verdiği desteğin tutarı ise, 7.011.365.99 Tl yi bulmaktadır.” Dedi.

İş adamı Ethem Sancak’ta yaptığı konuşmada, ilimizin kötü bir algıya sahip olduğunu belirterek, bunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Terör algısı ile bilinen bir kente hiçbir kimsenin yatırım yapmak istemeyeceğini belirten  Sancak ülke genelinde yaptığı yatırımlardan da bahsetti.

Siirt’teki yatırımlarına ilişkin bilgiler veren Sancak “Siirt’te bu güne kadar sosyal alanda yatırımlar yaptık. Cami okul hastane ve benzeri sosyal yatırımlar. Her yıl zekatımızın yarısı Siirt’te dağıtıyoruz. Ama bu demek değildir ki Siirt’le ilgili yatırım yapmayacağım.

Siirt’le ilgili bir çok projem var.Herekolu tekrar hayvancılık merkezi haline getirmek, Kurtalan Batman arasını tarım merkezi konumuna kavuşturmak gibi. “dedi.

Daha bir çok projesinin bulunduğunu belirten ve bunlar hakkında bilgi veren  Sancak bütün bunların olabilmesi için öncelikle terör algısının yıkılması gerektiğini söyledi.

Sancak ”Bunun içinde hepinizin önümüzdeki yerel seçimlerdeAli İlbaş'a oy vermeniz ve onu seçtirmeniz gerekiyor. Onun 70 adet projesi var. Bunlar hayata geçirilecek. On bin kişiye istihdam sağlanacak. Ama öncelikle bu iradeyi 31 martta göstermemiz gerekiyor.” Dedi.

Sancak’ın  belirttiği Siirtin algısının değiştirilmesi konusun her platformda dile getirdiğini belirten Vali Ali Fuat Atik, Siirt’in terör şehri algısını hak etmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bakanlık tarafından başlatılan istihdam seferberliğine değinen Atik “Bu projeyi hepimiz önemsiyoruz. Ülkemiz çok büyük bir dönemeçten geçiyor.Çok büyük bin hendeği aşmak üzereyiz. Bu günleri atlatacağız.Ama bunun için iş adamlarımızın ve esnaflarımızın biraz sabır olmaları gerekiyor.

Bu sabrın sonu aydınlık olacaktır.Ben sizlerin bu keyfi yaşamanınız istiyorum. Bir kişiye iş imkanı vererek onun ailesine ekmek götürme sevincine ortak olun. Bizim yapmayı planladığımız projelerimiz var.Ancak bunun için bu algının değişmesi gerekiyor.” Dedi.

Toplantı Çalışma iş Kur Müdürü Ömer Aslan'ın  seferberlik ve  destekler okunusda verdiği bilgilerle sona erdi.

Toplantıya,Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, STSO Meclis Başkan vekili Abdulkadir Demirhan STSO yetkilileri ve üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.