Bu haber kez okundu.

İstanbullu Esnaftan Baykan İlçemizdeki Köy Okuluna Yardım Eli
banner229
İstanbul'da bir grup esnaf, kendi arasında başlattığı kampanya ile Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Sarısalkım köy okulu öğrencilerinin giyim ihtiyacını karşıladı.
Baykan ilçesine bağlı Sarısalkım İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin giyim ihtiyacı olduğunu öğrenen İstanbul'daki bir grup esnafın topladığı malzemeler öğrencilere ulaştırıldı.
Eğitim Bir-Sen Baykan İlçe Başkanı Vahap Gülmez yaptığı açıklamada, köy okulu öğrencilerinin ihtiyaçlarına sessiz kalmayan İstanbullu esnafın, öğrencilerin ihtiyaç listesi doğrultusunda topladığı malzemeleri kendilerine ulaştırdığını söyledi.
Malzemelerin bot, mont, çorap, pantolon, kazak gibi giyim eşyalarından oluştuğunu ifade eden Gülmez, şunları kaydetti: "Bugünkü dönemimizde özellikle bu çağdaki çocuklara böyle bir yardımın yapılması yardımsever bir neslin yetişmesine de katkı sunacaktır. İstanbul'daki insanların kendileri hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadıkları ve tanımadıkları bu öğrencilerimize bu yardımı yapmaları takdire şayandır.
Öğrencilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Şükürler olsun ki böyle bir ülkede ve yardımsever bir milletle yaşıyoruz." Gülmez, daha da çoğalması için yeni nesillere hayır işlerinin anlatılması ve öğretilmesi gerektiğini aktardı.
- "Öğrencilerimizin çok İhtiyaç duyduğu malzemelerdi"
Fen ve Teknoloji Öğretmeni Esra Temir ise, hayırsever grubun 86 öğrencinin her türlü giyim ihtiyacını karşıladığını ve yardım paketi almayan birkaç öğrenciye de tekrar yardım göndereceklerini belirtti.
Hayırsever grubun gönderdiği yardım paketleri arasında çeşitli mektupların da yer aldığını anlatan Temir, şöyle konuştu: "Yardımlar, öğrencilerimizin çok ihtiyaç duyduğu malzemelerdi. İstanbul'da toplanan hayırsever gruba sonsuz teşekkür ediyoruz.
Okulumuza çok zor şartlar altında bu yardımları gönderdiler. İstanbul'daki hayırsever grup öğrencilerimin ayakkabı ve kıyafet numaralarını aldılar ve yaşlarını söyledik. Yaşlarına göre bize birçok ürün gönderdiler. Öğrencilerimizin isimlerini tek tek yazmışlar. Şu an için gönderemedikleri kişiler için de tekrar yardım paketlerimiz gelecek. Umarım ki hepsini sevindireceğiz. Bu yardımları bize gönderen bütün hayırseverlere gönülden teşekkür ediyoruz. Umarım bütün çocuklar giyinir, ayakkabısız ve kıyafetsiz kalmaz ve üşümez. Hayırseverlerin mektubu da elimize geçti. Burçin Öreşe ve hayırsever arkadaşlarına her şey için sonsuz teşekkür ediyoruz."
Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler de, kendilerine destek veren hayırsever gruba teşekkürlerini bildirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.