Bu haber kez okundu.

İstanbul'da "1.Siirt Sağlık Çalıştayı"nda Siirtli Akademisyenler Buluştu
banner229

İstanbul Fatih semtinde Siirt Dernekleri Federasyonu Başkanlığı tarafından yaklaşık 30 akademisyen Siirtli hekimin, uzman, doçent, profesör ve Klinik Şefi doktorun katıldığı "1.Siirt Sağlık Çalıştayı" Akademisyen buluşması gerçekleştirildi.

İstanbul'da Siirt Dernekleri Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ve İstanbul'da yaşayan Siirtli hekimlerin katıldığı bir çalıştay düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Vefik Arıca’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen  ve 30 civarında doktor ve tıp akademisyeni hemşerimizin katıldığı çalıştayda ilimiz sağlık sektörü ile ilgili önemli kararlar alındı.

Federasyonun İstanbul Fatih'te bulunan merkezinde verilen  kahvaltının ardından başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Metin Canpolat yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Siirt ve Siirtliye hizmet vermek amacıyla yola çıktıklarını belirten Canpolat “Amacımız Siirt ve Siirtliye hizmettir. Dünyanın neresinde olursa olsun her Siirtliye ulaşmak ve bütün Siirtliler arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek istiyoruz. Yürütmeyi planladığımız çalışmalardan biriside sektörel buluşmalardır. Bunu bugün ilk olarak sağlık sektöründe çalışan hemşerilerimizi bir araya getirerek gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer sektörlere ilişkin olarak benzer etkinliklerimiz olacaktır.” Dedi.

Moderatör Prof.Dr. Vefik Arıca yaptığı konuşmada herkesin memleketine bir vefa borcu olduğunu ve bunu ödemesi gerektiğini belirtti. Bu konuda planlı bir çalışma yapılmadığını belirten Prof.Dr.Vefik Arıca” Özellikle il dışında yaşamlarını sürdüren hemşerilerimiz yalnız başlarına bırakıldı.

Planlı programlı bir şekilde onlara memleketlerine hizmet etmeleri için bir çalışma yapılmadı. Siirt dışında doğup büyümüş ve şimdiye kadar Siirt’i görmemiş önemli sayıda  hemşerimiz var. Bu çalıştay inşallah buna vesile olur. Bundan sonraki süreçte memleketine  ve hemşerilerine hizmet etmek isteyenlere fırsatlar sunulur.” Dedi.

Çalıştayda şu kararlar alındı;

Siirtli olup İstanbul’da yaşayan akademisyen doktorları Siirt’e getirip bir sağlık çalıştayı düzenleme ve öncelikle kendi insanımızı Siirte getirtmek, Istanbul da sağlık ile ilgili üniversite okuyan öğrencilerin barınma ve burs ihtiyacını karşılanması, Siirt’te sağlık turizminin desteklenmesi ve bu alanda yapılabilecekler konusunda arştırma yapılması, Siirt Tıp Fakültesi ve Hastanesi için desteklerin arttırılması ve bu konunun gündemde tutulması, Sağlıkta Arge ve bilimsel proje yapma konusunda akademisyen hocalardan Siirt için gerekli desteğin sağlanması, Her akademisyen hocanın İstanbulda öğrenim gören Siirtli 3 üniversite öğrencisine mihmandarlık ve rehberlik yapması, Çalıştayın ardından Federasyon Başkanı Metin Canpolat ve Prof.Dr.Vefik Arıca katılımcılara teşekkür ettiler.

Çalıştay toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.