Bu haber kez okundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Siirt İtfaiyesini  Modernize Etti
banner229

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) desteğiyle itfaiye müdürlüğünü modernize etti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Siirt Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın girişimleri sonucu vatandaşa kaliteli hizmet sunmak amacıyla başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.

DBP'li belediye başkanı döneminde gözardı edildiği için ilkel şartlarda yangın ve doğal afetlere müdahalede bulunan itfaiye müdürlüğünün donanımlı hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlandı.

İBB'nin malzeme ve eğitim desteği sayesinde ekipler, artık yangınlara daha profesyonelce müdahale edecek. Siirt Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz görevden alınan DBP'li belediye başkanı döneminde itfaiyeye önem verilmediğini söyledi.

Bu nedenle itfaiye müdürlüğü çalışanlarının yangına müdahalede çok sıkıntı yaşadığına dikkati çeken Yılmaz, ilkel aletlerle hizmet verdiklerini anlattı. Aldıkları eğitim ve teçhizatlar dolayısıyla büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Yılmaz, "3 gündür sevinç gözyaşı döküyorum. Özellikle İBB Başkanı Kadir Topbaş'a verdikleri destek dolayısıyla çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Olaylara sadece kazma ve kürekle gidiyorduk"

Daha önce trafik kazalarına müdahale edecek ekipmana sahip olmadıklarını vurgulayan Yılmaz, "Yangına dayanıklı elbisemiz yoktu. Olaylara sadece kazma ve kürekle gidiyorduk. Su baskınında su tahliye cihazımız, arama kurtarma çalışmalarında malzememiz yoktu." ifadesini kullandı.

Müdür Yılmaz, aldıkları eğitim sayesinde daha donanımlı bir şekilde olaylara müdahale edeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bundan sonra vatandaşın canını ve malını kurtarma konusunda her zamankinden daha hazır olacağız. Siirt İtfaiye Müdürlüğü tarihinde görülmemiş malzemelere kavuştu. Eski yönetimlerden talep edildiği halde bize bu malzemeler alınmadı. İtfaiyemizin yıllık bütçesi vardı ama o bütçe bize harcanmıyordu, ihmal ediliyorduk. Yangına dayanıklı elbisemiz yoktu. Olaylara sadece kazma ve kürekle gidiyorduk. Bundan sonra bütün malzemeler alınacak." Yılmaz, İstanbul'dan gelen itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

İBB İtfaiye Grup Amiri Cengiz Balcı ise Siirt İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine yangın, trafik kazası ve afet olaylarına müdahale eğitimi verdiklerini söyledi. Siirt Belediyesine desteklerinin süreceğini dile getiren Balcı, şöyle konuştu: "Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla 1 ay önce Siirt'e geldik. Siirt İtfaiye Müdürlüğü'nde incelemede bulunduk. Maalesef kazma, kürek ve baltadan başka bir şey yoktu. Oysaki getirmiş olduğumuz malzemeler itfaiye teşkilatının olmazsa olmazlarındandır. Bunları tespit ettik ve bir ay sonra malzemeleri teslim ettik. Malzemeler ile ilgili 1 haftalık eğitim süreci oldu. Bakım ve onarımlarının da nasıl yapacağını anlattık ve eğitimi tamamladık."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.